Zanimljivosti

HITNO SE OGLASILI ČARLSOVI LEKARI! Britanci u šoku: Kralj prekida lečenje raka!

Monarh ima kancer, pa je mnoge iznenadila ova vest.

07.10.2024 15:02

HITNO SE OGLASILI ČARLSOVI LEKARI! Britanci u šoku: Kralj prekida lečenje raka!
Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Kralj Čarls III prekinuo je lečenje raka. Kako je saopšteno iz kraljevske palate, britanski monarh će napraviti pauzu od 11 dana tokom tretmana dok bude boravio u zvaničnoj poseti Australiji i Samoi. On će 18. oktobra najpre otputovati u Sidnej, potom će posetiti i Kanberu.

Nakon posete Australiji britanskog monarha očekuje i zvanična poseta Samoi u južnom Pacifiku pre nego što bude prisustvovao sastanku šefova vlada Komonvelta. Kako piše britanski Daily Mail, kralj je odlučio da tokom ovih poseta obustavi lečenje od raka kako bi mogao neometano da obavlja kraljevske dužnosti.

Lekari kralja Čarlsa, koji vode računa o njegovom lečenju, navodno su rekli da će se sedamdesetpetogodišnji monarh lečenju vratiti nakon povratka u Britaniju.

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kralja Čarlsa će na putovanju pratiti supruga kraljica Kamila

Kako piše The Sun, monarhovi lekari su navodno srećni što će Čarls barem na kratko prekinuti lečenje i smatraju da je to dobro, pa makar i na kratko, ne bi li se njegov organizam oporavio od jakih lekova. 

Zajedno sa Čarlsom na put ide i njegova supruga, kraljica Kamila, a u pratnji će biti i jedan od njegovih ličnih lekara, što je i inače praksa tokom putovanja pripadnika kraljevske porodice. Putovanje u Australiju i Južni Pacifik biće prilično zamorno. Osim višesatnog leta avionom Čarlsa očekuju brojni zvanični susreti i planirano je da od 11 dana, koliko će biti odsutan, samo jedan dan ima za odmor, dok će ostalih 10 biti ispunjeno obavazama.

To će biti prva Čarlsova poseta Komonveltu otkako je postao kralj. U čast te posete on je organizovao prijem u palati Sent Džejms, gde se družio sa slavnim ličnostima iz celog Komonvelta kao što su Kejt Blanšet, Grejs Džons i drugi. Oni koji su bili prisutni rekli su da je monarh bio raspoložen, da je učestvovao u tradicionalnom plesu Siva Samoa, a nakon banketa se sa Kamilom vratio u zamak Balmoral kako bi se odmorio uoči napornog putovanja. 

Credit: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Nikad nije otkriveno od koje vrste raka boluje britanski monarh

Vest o Čarlsovom prekidu lečenja objavili su svi mediji u Britaniji, a mnogi Ostrvljani su u komentarima izrazili bojazan za njegovo zdravlje s obzirom na to da je po sredi izuzetno teško oboljenje.

Podsetimo, Čarls III je u januaru imao operaciju nakon čega je saopšteno da boluje od raka i da je započeo lečenje. Detalji njegove bolesti nisu poznati, ne zna se čak ni od koje vrste karcinoma boluje. Jedino je rečeno da prima standardnu terapiju kao i svi oboleli od te opake bolesti.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)