Zanimljivosti

MELANIJA TRAMP PROGOVORILA O SINU I AUTIZMU: "Ono što su mu uradili je neoprostivo, ne prihvatam izvinjenje!"

Nekadašnja prva dama Amerike objavila memoare u kojima je najzad otkrila sve.

06.10.2024 21:30

MELANIJA TRAMP PROGOVORILA O SINU I AUTIZMU: "Ono što su mu uradili je neoprostivo, ne prihvatam izvinjenje!"
Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Melanija Tramp, prvi put je u svojoj novoj knjizi javno progovorila o spekulacijama da njen sin Baron (18) ima autizam. Ove glasine su počele ubrzo nakon izbora njenog supruga, Donalda Trampa, za predsednika 2016. godine, kada je komičarka Rouzi O'Donel izazvala kontroverzu tvrdnjama o Baronovom ponašanju.

Melanija je u knjizi naglasila da su lažne tvrdnje izazvale ozbiljne posledice za njenog sina, koji je tada imao samo 10 godina. Glasine su, kako navodi, prouzrokovale talas maltretiranja na internetu i u stvarnom životu, zbog čega je postalo nemoguće prihvatiti komičarkino izvinjenje koje je kasnije usledilo.

- Iskustvo nasilja nad Baronom, kako na internetu, tako i u stvarnom životu, jasno pokazuje nepopravljivu štetu koja je naneta. Nikakvo izvinjenje ne može poništiti to - napisla je ona u svojoj knjizi, a o tome piše i Daily Mail.

Tanjug/AP

Melanija Tramp ne prašta uvrede na račun sina Bartona

Rouzi O'Donel, koja i sama ima ćerku sa autizmom, pokušala je da opravda svoje izjave tvrdnjom da je samo želela da podigne svest o autizmu. Međutim, Melanija je ove komentare oštro kritikovala, ističući da je video koji je komičarka podelila bio neprikladan i štetan. Video je spekulisao o Baronovim pokretima, aludirajući da ima autizam.

- Neko je pažljivo sastavio snimak i dodao natpise poput: "Njegove ruke se kreću nepravilno i ne dodiruju jedna drugu. Zatim je primećen kako pravi čudne pokrete na svom sedištu, što je tipično za decu sa autizmom." Bila sam užasnuta takvom okrutnošću. Jasno mi je bilo da O'Donelova nije zainteresovana za podizanje svesti o autizmu. Imala sam osećaj da napada mog sina, jer nije volela mog muža - istakla je Melanija.

printskrin/fox news

Melanija Tramp u novim memoarima iznela sve

Bivša prva dama je uprkos šteti koju je incident naneo njenom sinu, otkrila kako ju je ta situacija inspirisala da pokrene svoju inicijativu "Be Best", usmerenu na dobrobit dece i borbu protiv nasilja na internetu. 

- Baronovo iskustvo je bilo razlog zbog kojeg sam odlučila da se borim protiv internet nasilja - navela je u knjizi.

Melanija se u memoarima takođe osvrnula na neka od ključnih političkih pitanja koja su obeležila njen boravak u Beloj kući. Jedno od najzapaženijih otkrića je njeno iznenađujuće zalaganje za pravo na abortus, čime se razlikuje od stava svog muža Donalda.

- Fundamentalno pravo žene na ličnu slobodu, na sopstveni život, daje joj pravo da prekine trudnoću ako to želi. Ograničavanje ženskog prava da bira da li će prekinuti neželjenu trudnoću je isto kao i uskraćivanje kontrole nad sopstvenim telom - istakla je ona u knjizi.

Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

Dionald i Melanija Tramp

Memoari Melanije Tramp, nazvani jednostavno "Melanija", osvetljavaju njenu stranu mnogih događaja koji su oblikovali Trampovu administraciju, istovremeno dajući uvid u njen pogled na izazove sa kojima se suočavala kao supruga predsednika i majka. Ona je u memoarima odlučno odbacila glasine o bračnim problemima. Umesto toga, prikazala je sliku jedinstva porodice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)