Zanimljivosti

IVANA TRAMP OPLELA PO PRINCEZI DAJANI I SVE JE PUCALO OD NEPRIJATNOSTI: "Muka mi je od nje", odjeknulo je svetom (VIDEO)

Bivša supruga Donalda Trampa nije bila nežna prema svima omiljenoj princezi.

09.09.2024 14:13

IVANA TRAMP OPLELA PO PRINCEZI DAJANI I SVE JE PUCALO OD NEPRIJATNOSTI: "Muka mi je od nje", odjeknulo je svetom (VIDEO)
Profimedia

U prošlosti je Ivana Tramp, poznata američko-češka poslovna žena i bivša manekenka, napravila zapažen nastup na popularnom TV programu "The Tonight Show" sa Džejem Lenom. Njen nastup se dogodio 1995. godine i ostao je upamćen zbog provokativnih i šokantnih komentara o teškoj bračnoj situaciji princeze Dajane, koje se i dalje prepričavaju.

Naime, tokom svog gostovanja, Ivana je sa značajnom dozom ironije i humora govorila o teškim vremenima kroz koja je prolazila princeza Dajana.

- Malo mi je muka od Dajane koja kuka i plače da je muž ne voli. Pa šteta, ali zna li ona koliko muževa ne voli svoje žene, a one nemaju tijaru i Bakingemsku palatu i dvoje zdrave dece. Daj mani me, tako da mi je baš muka od toga," izjavila je Ivana tada, izazivajući smeh i aplauz u publici.

Ove reči i dalje odjekuju, često se citirajući kao primer njenog karakterističnog stila komentarisanja javnih ličnosti.

Ivana Tramp, rođena Ivana Mari Zelničkova 20. februara 1949. godine, bila je ne samo poznata kao prva supruga američkog biznismena i političara Donalda Trampa, već i kao uspešna poslovna žena i manekenka. Preminula je 14. jula 2022. godine, ali je ostavila dubok trag u svetu mode i biznisa.

Tako je govorila o Dajani, a i samu je zatekla slična sudbina

Rođena u Čehoslovačkoj tokom komunističke vladavine, Ivana je kao dete bila strastvena skijašica i studirala je na Univerzitetu u Pragu. Godine 1971. udala se za agenta za nekretnine Alfreda Vinklmajra i emigrirala u Kanadu 1973. godine. Nakon razvoda 1976. godine, preselila se u Njujork, gde je upoznala Donalda Trampa. Par se venčao 1977. godine i brzo stekao reputaciju u njujorškom društvenom životu. Donald je Ivani omogućio značajnu ulogu u svom poslovnom carstvu, što je rezultiralo njenim priznanjem kao "hotelijerka godine" 1990. godine. Ivana i Donald su imali troje dece: Donalda Juniora (1977), Ivanku (1981) i Erika (1983).

Foto: Tanjug-AP

Ivana i Donald Tramp

Nakon što je otkrivena Donaldova vanbračna veza sa glumicom Marlom Mapes, Ivana je pokrenula brakorazvodni postupak koji je okončan 1992. godine. Iako su se razveli, ostali su u dobrim odnosima, a Ivana je čak podržala njegovu kandidaturu za predsednika SAD-a 2016. godine.

Nakon braka sa Trampom, Ivana je imala još dva braka, ali nijedan od njih nije dugo potrajao. Tokom devedesetih godina, bavila se različitim poslovnim poduhvatima, uključujući kratku saradnju sa kontroverznim hrvatskim preduzetnikom Miroslavom Kutlom. Njena medijska prisutnost obuhvatila je i kameo pojavljivanja u filmovima i rijalitijima, uključujući "The First Wives Club" i britanski "Celebrity Big Brother" 2010. godine.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)