Zanimljivosti

KEJT MIDLTON SVE PREVARILA - OVO JE ODALO? Nove šokantne teorije o zdravlju princeze od Velsa

Svima je upalo u oči da ona nije imala uobičajene posledice hemoterapije.

29.09.2024 11:05

KEJT MIDLTON SVE PREVARILA - OVO JE ODALO? Nove šokantne teorije o zdravlju princeze od Velsa
Credit: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Kejt Midlton (42) polako se vraća kraljevskim dužnostima nakon što je završila preventivnu hemoterapiju. Princezi od Velsa je dijagnostikovan rak nakon operacije stomaka sredinom januara, a da boluje od raka saopštila je sama krajem marta kad je otkrila i da prima preventivnu hemoterapiju.

Kako se palata nije oglašava o njenom zdravlju tokom lečenja ili su govorili vrlo malo i nemušto, društvenim mrežama su kolale razne teorije zavere. Priče su utihnule nakon njenog pojavljivanja sredinom juna na Kraljevoj rođendanskoj paradi, poznatoj i kao Trooping the Colour, sa svojom porodicom u Londonu.

Kosa ili perika?

Mesec dana kasnije Kejt je uručila pehare nakon muškog finala na Vimbldonu, a sredinom septembra je saopštila da je završila sa hemoterapijom.

Ono što mnogima nije promaklo jeste da princeza od Velsa i dalje ima svoju dugu, gustu kusu kao da nije ni primala citostatike.

James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je moguće da Kejt nije izgubila kosu zbog hemoterapije

 

To je pokrenulo nove teorije zavere na društvenim mrežama, čak i pitanje da li je ona uopšte bila hemoterapiji.

- Izgubila sam kosu već nakon nekoliko tretmana hemoterapije. Samo me zanima zašto njoj nije opala kosa nakon što mesecima išla na hemoterapiju. Mislite li da ima periku ili postoji hemoterapija nakon koje ti ne opada kosa? - upitala je jedna devojka koja je lično iskusila strahovite posledice hemoterapije.

Usledili u brojni, različiti komenatati.

- Verujem da nosi novu "čipkastu periku s komadima kose" koja deluje potpuno prirodno.

- Možda su joj napravili perioku od njene kose pre početka terapije, zato se ne vidi razlika.

- Kejt nas je sve još jednom prevarila!

- Frizeri joj namerno prave punđe kao što je to nekad nosila kako bi uverili javnost da je to njena kosa - bili su samo neki od komentara na mrežama.

DPPA / ddp USA / Profimedia

Ne izazivaju svi lekovi za lečenje raka opadanje kose

 

Objašnjenje je dala medicinska sestra Karolina Gereti koja radi u Centru za lečenje raka u Velikoj Britaniji.

- Sve zavisi koja vrsta hemoterapije se koristi. Samo određene vrste citostatika izazivaju opadanje kose zato što deluju na ćelije. U nekim slučajevima kosa se samo istanji, ali ne opadne. Sve je to privremeno, jer čak i da ostanete bez kose ona vrlo brzo počinje ponovo da raste nakon završetka hemoterapije. Budući da detalji preventivne hemoterapije kojoj je bila podvrgnuta princeza od Velsa nisu objavljeni, moguće je da lekovi koje je uzimala nisu bili dovoljno jaki da izazovu gubitak kose - objasnila je ona, a piše Story.hr. 

Pool / Zuma Press / Profimedia

Ni kralj Čarls nije ostao bez kose iako se leči od raka

I kralj Čarls koji se takođe leči od raka, ali nije poznato od koje vrste, nije izgubio kosu iako je verovatno povrgnut hemoterapiji. Mnogi su verovali da kralj prima specijalne lekove koji ne utiču na gubitak kose.  Međutim, izvor blizak britanskom monatrhu tvrdi da nema nikakve misterije kad je u pitanju lečenje Čarlsa.

- Nisu u pitanju nikakvi pionirski zahvati, naprotiv način lečenja koji koristi kralj je dostupan svakom pacijentu koji boluje od raka. Tretmani su visoko razvijeni i sofisticirani na način na koji prethodni načini lečenja nisu bili - objasnio je izvor blizak britansko monarhu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (0)