Zanimljivosti

PRINC HARI JEDNIM POTEZOM DOKAZAO DA JE DOSTOJAN ZAMENIK PRINCEZE DAJANE: Nastavio tamo gde je ona stala, ali bez Megan!

Prati stope svoje majke.

22.09.2024 21:45

PRINC HARI JEDNIM POTEZOM DOKAZAO DA JE DOSTOJAN ZAMENIK PRINCEZE DAJANE: Nastavio tamo gde je ona stala, ali bez Megan!
Credit: John Stillwell / PA Images / Profimedia, Tanjug/Ben Stansall/Pool photo via AP, FIle

Princ Hari (40) priprema se da održi emotivan govor u Njujorku, sledeći stope svoje majke, princeze Dajane, tokom niza važnih humanitarnih događaja. Vojvoda od Saseksa biće prisutan u Njujorku tokom Nedelje Generalne skupštine UN i Klimatske nedelje, koja traje od 22. do 29. septembra.

Hari će tokom solo posete učestvovati na nekoliko ključnih događaja, uključujući saradnju sa organizacijama African Parks i The Diana Award. Ključni trenutak posete biće sutrašnji govor na događaju koji organizuje HALO Trust, dobrotvorna organizacija za uklanjanje mina, sa kojom je princeza Dajana blisko sarađivala pre svoje smrti.

 

 

Lejdi Di je 1997. godine, nekoliko meseci pre tragične pogibije, obišla minska polja u Huambu, Angoli, što je rezultiralo jednim od najpoznatijih snimaka koji su je prikazali u zaštitnoj opremi. Taj trenutak postao je simbol njene predanosti humanitarnom radu i podizanju svesti o opasnostima od mina širom sveta.

Princ Hari je, sledeći njen primer, 2019. godine posetio istu oblast u Angoli, gde je hodao ulicom koja je nekada bila minsko polje. 

- Tokom Generalne skupštine UN i Klimatske nedelje u Njujorku, princ Hari, vojvoda od Saseksa, biće u gradu kako bi unapredio svoje pokroviteljstvo i filantropske inicijative. Nastaviće i rad na Fondaciji Archewell, neprofitnoj organizaciji koju je osnovao sa suprugom Megan, vojvotkinjom od Saseksa - potvrdio je njegov portparol, a o tome je pisao i The Sun.

 

 

U izjavi se dodaje da će Hari učestvovati u nizu aktivnosti vezanih za organizacije kao što su African Parks, HALO Trust, The Diana Award, kao i njegovu inicijativu Travalyst. 

Hari je nedavno učestvovao na još jednom značajnom događaju, gde je kao gost iznenađenja uručio nagradu na dobrotvornom događaju u Kaliforniji, koji je organizovao glumac Kevin Kostner kako bi prikupio sredstva za hitne službe. 

Primetno je da tokom Harijevih aktivnosti, njegova supruga Megan Markl nije bila prisutna zbog navodne bolesti. Hari je, uprkos svemu, uspeo da oduševi prisutne pojavom i šarmom, baš kao što je i njegova majka činila.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)