Zanimljivosti

NIJE PRINC HARI REPA BEZ KORENA: Iako ga otac ne želi, rođeni brat princeze Dajane ga već pozvao za Božić u Englesku!

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će najverovatnije najradosniji praznik provesti u Velikoj Britaniji.

09.09.2024 18:30

NIJE PRINC HARI REPA BEZ KORENA: Iako ga otac ne želi, rođeni brat princeze Dajane ga već pozvao za Božić u Englesku!
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Tanjug/AP

Princ Hari i njegova supruga, Megan Markl, dobili su poziv da ovog Božića provedu praznike u Altorp Hausu, domu iz detinjstva njegove pokojne majke, princeze Dajane. Ovaj poziv dolazi iz porodice Spenser, tačnije od Harijevog ujaka, Čarlsa Spensera, što bi moglo biti prvo vraćanje vojvode i vojvotkinje od Saseksa u Veliku Britaniju za praznike od 2018. godine, a o tome piše i NY Post.

Iako njegov otac, kralj Čarls III, nije izrazio želju da njegov sin Hari sa porodicom kod njih provede Božić, što je bila tradicija do Harijevog preseljenja sa Megan u Ameriku 2020. godine, Hari ne mora da brine. Izgleda da porodična loza njegove majke, princeze Dajane misli na njega i želi ga tokom najradosnijeg praznika.

Poziv na Altorp stiže u trenutku kada Hari i Megan nisu dobili zvaničan poziv od kraljevske porodice za božićno okupljanje u Sandringemu, a izvori ukazuju da je malo verovatno da bi ga par i prihvatio.

- Čarls je pozvao Harija, Megan i decu da provedu Božić u Altorpu. Iako je prerano reći da li će prihvatiti ponudu, ona je tu ako žele - izjavio je izvor za Express.

 

 

Ako odluče da prihvate poziv i pređu put od skoro 9.000 kilometara iz Montesita, Kalifornija, do Engleske, to će biti prvi put da Megan Markl kroči na britansko tlo od sahrane kraljice Elizabete II 2022. godine. Pored toga, to bi mogla biti prilika da njihova deca, princ Arči i princeza Lilibet, upoznaju deo Harijeve porodice sa majčine strane.

Iako su Hari i Megan ranije provodili božićne praznike sa kraljevskom porodicom u Sandringemu, od kada su se povukli sa kraljevskih dužnosti 2020. godine, nisu se vratili za ovu tradicionalnu proslavu. Takođe, par je izostavljen iz godišnjeg letnjeg odmora kraljevske porodice u Balmoralu, Škotskoj. Prema izvorima bliskim paru, šanse da dobiju poziv za ovogodišnje božićno okupljanje u Sandringemu su male, a čak i da im poziv bude upućen, izvori sugerišu da bi ga Hari i Megan odbili.

 

 

Ovaj najnoviji poziv iz porodice Spenser dolazi nakon što je Hari prisustvovao sahrani svog ujaka, lorda Roberta Felousa, prošlog meseca, gde se našao pod istim krovom sa svojim bratom Vilijamom prvi put od krunisanja njihovog oca, kralja Čarlsa III, u maju 2023. godine. Uprkos prisustvu na istom događaju, braća su sedela odvojeno, čime su dodatno potvrdili spekulacije o nastavku njihovog zategnutog odnosa.

Altorp Haus, porodični dom Spensera i mesto gde je princeza Dajana sahranjena, predstavlja važan simbol u Harijevom životu, a njegov blizak odnos sa ujakom Čarlsom i tetkom, lejdi Džejn Felouz, ostao je nepromenjen uprkos udaljavanju od ostatka kraljevske porodice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)