Zanimljivosti

TAJNA DAJANINOG TESTAMENTA, VILIJAM I HARI NISU JEDINI NASLEDNICI, POSTOJE I DRUGA DECA: Šok podaci o princezinoj imovini!

Njena poslednja volja nije do kraja ispoštovana.

23.08.2024 11:05

TAJNA DAJANINOG TESTAMENTA, VILIJAM I HARI NISU JEDINI NASLEDNICI, POSTOJE  I DRUGA DECA: Šok podaci o princezinoj imovini!
Credit: UK Press/Press Association Images / PA Images / Profimedia

Princeza Dajana koja je poginula 31. avgusta 1997, ostavila je iza sebe testament koji je privukao ogromnu pažnju, ne samo zbog imovine koju je posedovala već i zbog činjenice da je Dajana imovinu ostavila Vilijamu i Hariju, ali i da četvrtina bogatstva pripada 17 dece kojima je princeza bila kuma.

Dajana je za osobe kojima će biti povereno sprovođenje njene poslednje volje, izabrala majku Frensis i sestru Saru.

Princezina imovina je procenjena na 30 miliona dolara, međutim, nakon plaćanja poreza, ukupna cifra je iznosila oko 17 miliona dolara.

Dajana je fondaciji ostavila 1,4 miliona dolara kao i čuvenu venčanicu sa venčanja sa Čarlsom, dok je njen omiljeni batler Pol Barel dobio 70.000 dolara.

Ostatak imovine podelili su njeni sinovi. Svakom je omogućen pristup svom delu nasledstva kada je napunio 30 godina. Prinčevima je pripao i Dajanin nakit, koji često viđamo na njihovim lepšim polovinama, Kejt Midlton i Megan Markl.

PA / PA Images / Profimedia

Venčanje Dajane i Čarlsa

 

Na primer, Vilijam je svojevremeno poklonio Kejt Midlton verenički prsten princeze Dajane, a Megan Markl je tokom čuvenog intervjua sa Oprom Vinfri nosila Dajaninu "kartije" narukvicu. 

Međutim, sigurno najzanimljiviji deo Dajaninog testamenta je deo koji se odnosi na decu kojoj je kumovala.

Zanimljivo je da porodica ovde nije do kraja ispoštovala poslednju želju lejdi Dajane, jer ona je tražila da tri četvrtine njenog nakita i drugih stvari koje su joj pripadale, bude dodeljeno Vilijamu i Hariju, a da preostalu četvrtinu imovine podeli 17 dece.

U stvarnosti, Dajanina kumčad su dobila samo po jednu stvar iz njene kolekcije, piše Trustandwill.com.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)