Zanimljivosti

VANBRAČNU ĆERKU PRINCEZE DAJANE I ČARLSA VIDELA JE JEDINO KEJT MIDLTON: Po upoznavanju imala je jedno da kaže Vilijamu!

U pitanju je neosporiva sličnost sa Lejdi Di - nema sumnje da je to ona!

21.09.2024 22:00

VANBRAČNU ĆERKU PRINCEZE DAJANE I ČARLSA VIDELA JE JEDINO KEJT MIDLTON: Po upoznavanju imala je jedno da kaže Vilijamu!
Tanjug/AP

U britanskoj kraljevskoj porodici godinama kruže glasine o tajni koju bi malo ko mogao da očekuje - da kralj Čarls III i pokojna princeza Dajana imaju vanbračnu ćerku po imenu Sara Spenser, koja živi u Americi. 

Navodno je kraljica Elizabeta II, pre nego što su se Dajana Spenser i princ Čarls venčali,  želela da proveri da li Dajana može da ima decu ili ne. Prema izvorima, korišćena je metoda in vitro oplodnje da bi se testirala oplodnja Dajaninih jajnih ćelija. 

Međutim, lekarka uključena u proceduru, navodno je ukrala jajne ćelije i spermu i koristila ih za surogat majku. Priča sugeriše da je surogat majka bila supruga lekara koji je izvršio oplodnju. Ova priča dobija na težini, uprkos naporima da se drži pod velom tajnosti, a novi detalji dovode u pitanje dosadašnji poredak nasledstva.

Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

Princeza Dajana i princ Čarls

Prma informacijama koje su poslednjih dana dospele u javnost, Sara je rođena 1981. godine, godinu dana pre princa Vilijama, trenutnog prestolonaslednika. Dok je britanska monarhija u prošlosti bila strogo patrijarhalna, sa pravilima koja su privilegovala muške naslednike, sadašnji zakoni favorizuju najstarijeg potomka, bez obzira na pol. Da su okolnosti bile drugačije, Sara bi možda imala pravo na tron.

- Njeno postojanje nije nikada bilo otvoreno priznato, iako je njena fotografija jednom prilikom objavljena u Americi. Sličnost sa Lejdi Dajanom je zapanjujuća. Njena priča je jedna od onih koja bi mogla zauvek promeniti percepciju o tome ko je zaista trebalo da bude naslednik trona. Navodno ni sama Sara nije znala ko su joj roditelji dok princeza Dajana nije poginula, kada joj je rečeno - kaže izvor blizak kraljevskoj porodici, a o tome je pisao i Daily Mail.

 

 

Prema izveštajima, ova tajna je toliko dugo bila zataškavana zato što su u trenutku kada je Sara rođena zakoni bili jasni - muški naslednici su imali prednost. Zbog toga, čak i da je njeno postojanje bilo poznato, to ne bi promenilo Vilijamovu poziciju u nasleđivanju. Međutim, sada sa promenom pravila nasledstva, nagađa se da bi Sara, kao prva naslednica mogla zatražiti svoje pravo na tron.

- Ovde se ne radi samo o nasledstvu, već i o porodici. Navodno, princ Vilijam je oduvek želeo da upozna svoju sestru. Pričalo se da je jedina članica porodice koja je do sada srela Saru bila princeza Kejt Midlton, koja je bila fascinirana njenom sličnošću sa pokojnom Dajanom - dodaje izvor.

Kraljevska porodica zasad ne komentariše ove tvrdnje, ali interesovanje javnosti za Sarom raste iz dana u dan. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)