Zanimljivosti

PRINC VILIJAM ČESTITAO HARIJU ROĐENDAN: Pružena ruka pomirenja - da li je ovo konačano kraj rata među braćom!

Čestitka je objavljena na zvaničnom Instagram nalogu princa i princeze od Velsa.

15.09.2024 12:30

PRINC VILIJAM ČESTITAO HARIJU ROĐENDAN: Pružena ruka pomirenja - da li je ovo konačano kraj rata među braćom!
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Britanski prestolonaslednik princ Vilijam čestitao je svom mlađem bratu Hariju jubilarni 40 rođendan koji on danas slavi. Vest je odjeknula kao bomba u svetskim, a posebno britanskim medijima zato su su braća u svađi već godinama.

Čestika princu Hariju je objavljena na storiju zvaničnog Instagram naloga princa i princeze od Velsa. 

- Želimo srećan 40 rođendan vojvodi od Saseksa - piše u čestiki uz Harijevu nasmejanu fotografiju.

Čestitka sa istom fotografijom je osvanula i na zvaničnom nalogu kraljevske porodice, što se tumači da se željama za Harijev rođendan pridružio i njegov otac kralj Čarls III, kao i kraljica Kamila. 

Ruka pomirenja

Ovo je prvi put da je princ Vilijam pružio ruku pomirenja mlađem bratu s kojim je u svađi više od četiri godine.

Printscreen Instagram/princeandprincessofwales

Čestika je objavljena na zvaničnom Instagram nalogu princa i princeze od Velsa

 

Do sukoba među braćom je došlo nakon što je Hari odlučio da se povuče sa svih kraljevskih dužnosti i zajedno sa suprugom Megan Markl i sinom Arčijem preseli u Kaliforniju. U Los Anđelesu je rođena i njegova ćerka Lilibet koju Vilijam, ali ni kralj Čarls III još uvek nisu upoznali.

S obzirom da je čestitka objavljena na zvaničnom nalogu najbolje želje za rođendan Hariju je uputila i Vilijamova žena Kejt Midlton.

Poslednji put ovakva čestitka od strane Vilijama i Kejt upućena je Hariju još 2021. pre nego što je vojvoda od Saseksa objavio svoje čuvene meoare "Rezervni" (Spare) u kojima je progovorio o sukobu sa starijim bratom i budućim kraljem Velike Britanije.

O sukobi braće u britanskoj kraljevskoj porodoci piše se već nekoliko godina i prema dosadašnjim spekulacijama Vilijam je bio taj koji je odbijao bilo kakav razgovor sa mlađim bratom. Čestitka koju mu je danas uputio je dobar znak, jer se možda nazire kraj sukoba među njima.

Princ Vilijam i Hari su od detinjstva bili vrlo bliski. Dodatno su se zbližili nakon tragične smrti njihove majke princeze Dajane pre 27 godina. Kad se Vilijam oženio sa Kejt Midlton, ona se odlično uklopila u porodicu i u Hariju je videla bliskog prijatelja. 

Sve se promenilo nakon što se Hari oženio bivšom glumicom Megan Markl koju Briitanci i okrivljuju da je uticala na Harija i dovela do sukoba među braćom, ali i odlukom da se presele u SAD i odreknu se kraljevskih dužnosti, što se protumačilo kao da je Hari okrenuo leđa ocu, bratu, porodici što nisu mogli da mu oproste.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)