Zanimljivosti

BILA JE ZAROBLJENA U KONTROVERZNOM RELIGIOZNOM POKRETU 35 GODINA: Jedva pobeže a sad se razvodi posle dve decenije braka

Glumica Lija Remini je odlučila da se razvede nakon 28 godina veze i 21 godinu braka.

08.09.2024 17:30

BILA JE ZAROBLJENA U KONTROVERZNOM RELIGIOZNOM POKRETU 35 GODINA: Jedva pobeže a sad se razvodi posle dve decenije braka
Matt Agudo / INSTAR Images / Profimedia

Nakon dugih 21 godine braka, poznata glumica Lija Remini i njen suprug Anđelo Pagan odlučili su da se razvedu. Ova vest šokirala je njihove obožavatelje i stigla je u trenutku kada je Lijina bliska prijateljica Dženifer Lopez nedavno prekinula svoj brak sa Benom Aflekom.

U zajedničkoj objavi na Instagramu u četvrtak, Lija i Anđelo su obelodanili svoju odluku o razvodu i objasnili razloge iza ove teške odluke.

- Posle 28 godina zajedno i 21 godine braka, odlučili smo da podnesemo zahtev za razvod braka. Ova odluka je doneta nakon mnogo razmišljanja i pažnje, i koliko god da je razvod težak, mi ovome pristupamo sa pozitivnim pogledom jer znamo da je to najbolje za nas, istakli su oni u podužem saopštenju za javnost.

Par je istakao da su i dalje "najbolji prijatelji" i da će nastaviti da dele važne trenutke u životu, uključujući praznike i porodična okupljanja.

- Da, tužni smo i imamo nešto da smislimo dok nastavljamo da se krećemo napred u našu novu normalnost – još uvek zajedno na mnogo načina, i odvojeno na neke nove, dodali su.

U svojoj izjavi, Lija i Anđelo su otkrili da su se odlučili za razvod jer su se oboje promenili tokom vremena.

- Oboje smo se promenili, kao i ljudi, i navikli smo da igramo uloge koje nam više ne odgovaraju. Naša veza je i dalje jaka - samo je evoluirala u nešto drugačije.

Allstar/Mary Evans/Graham Whitby / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Anđelo i Lija se razvode posle 21 godine braka

Par je izrazio ponos zbog svega što su postigli zajedno i radost zbog stvaranja novih uspomena, sada kao bivši.

- Mislimo da je brak koji je trajao ovoliko dugo i stvorio toliko lepih uspomena, posebno podizanje naše neverovatne ćerke, nešto za slavlje, napisali su.

Lija i Anđelo su se upoznali 1996. godine dok je Anđelo nastupao u kubanskom noćnom klubu El Floridita u Los Anđelesu. Lija je tada bila poznata samo lokalnoj publici, dok je kasnije stekla globalnu slavu kao Keri u hit sitkomu "King of Queens".

Njihov skladan brak je bio inspiracija mnogima

Par je prošao kroz brojne izazove tokom svoje veze, uključujući i teške trenutke na početku. Lija je ranije priznala da su prošli kroz period savetovanja i da su se suočili sa brojnim preprekama. Ipak, njihova ljubavna priča ostaje inspiracija mnogima.

Lija je postala javna ličnost u svojoj borbi protiv sajentološke crkve, koja je i u Srbiji registrovana kao verska organizacija, nakon što je napustila organizaciju u kojoj je odrasla. Iako je njen brak s Anđelom bio povezan s ovom religijom, par je nastavio da se podržava međusobno, sve dok njihova veza nije evoluirala u novu fazu života.

Ova promena u njihovim životima dolazi u periodu kada se i njihov televizijski život menja, budući da su se ranije pojavljivali u rijaliti seriji "Leah Remini: It’s all relative" koja je prikazivala njihov porodični život i borbu protiv sajentologije.

Ali Anđelo, kao i njena mama Viki, dali su punu podršku, što je za Liju značilo "sve". Vest o razvodu dolazi u vreme velikih životnih promena za Liju.

Lija se suočava sa depresijom nakon napuštanaj crkve

Još u februaru je na Instagramu otkrila da se bori sa permienopauzom - prelaznim periodom pre menopauze. Rekla je da joj se "činilo da se telo promenilo preko noći" i da se osećala "veoma usamljeno kada je to doživela".

Lija je takođe priznala da se skoro svakodnevno suočava sa depresijom i anksioznošću otkako je napustila sajentološku crkvu pre 11 godina.

Objasnila je da je često “izjeda strah” kada izlazi iz kuće jer je optužila versku grupu da nju, njene najmilije i kolege nemilosrdno dovodi u opasnost.

Zbog zdravstvenih problema, Lija je uspešno završila fakultet u 53. godini. U martu je objavila da je stekla diplomu saradnika na Univerzitetu u Njujorku.

Dok je pokazivala svoju diplomu na Instagramu, Lija je napisala:

- Pre tri godine, krenula sam na zastrašujuće putovanje: postala sam student sa 50 godina nakon što sam imala samo obrazovanje u 8. razredu i provela 35 godina u totalitarnom kultu. Posle tri godine napornog rada, dugih noći, suza i želje da odustanem toliko puta, stekao sam diplomu saradnika na NIU.

Obožavateljima je rekla da će nastaviti visoko obrazovanje i da planira da završi diplomu.

Lija je takođe obnovila svoje prijateljstvo sa dugogodišnjom najboljom prijateljicom Dženifer Lopez - dve godine nakon što su se pričale da su se svađale.

Izvor Page Six u maju da su se prijateljice "ponovo povezale" usred Dženiferinih ratnih nedaća sa Benom Aflekom, od kojeg je ona zvanično podnela zahtev za razvod prošle nedelje.

Lija i Dženifer su se navodno posvađale u vezi sa njenim predstojećim brakom sa Aflekom 2022. Lija je izrazila zabrinutost Dženifer, istovremeno je podsetila na razlog njihovog prvog razlaza godinama ranije:

- Zato što je sebičan i nije u potpunosti posvećen kao partner, a na nama ostaje da se pitamo – da li je bila u pravu?

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)