Zanimljivosti

BORA ČORBA JE SAMO NA NJU TROŠIO BOGATSTVO: Voleo je kao Boga, ona mu OVAKO vratila

Druga supruga čuvenog rokera bila je enigma za javnost.

07.09.2024 10:20

BORA ČORBA JE SAMO NA NJU TROŠIO BOGATSTVO: Voleo je kao Boga, ona mu OVAKO vratila
Foto: Nemanja Pančić

Roker Bora Đorđević, frontmen Riblje čorbe od milošte nazvan Bora Čorba umro je 4. septembra u Ljubljani, danas će biti sahranjen u rodnom Čačku.

I dok se o njegovom opusu kao pesnika i rokera zna skoro sve, o privatnom životu je nerado govorio. Ženio se tri puta - prva supruga Dragana s kojom je bio u braku 25 godina tragično je završila život, brak sa drugom ženom Aleksandrom potrajao je svega pet godine, a treća supruga Dubravka ostala je uz njega do poslednjeg dana.

Aleksandru upoznao na turneji

I dok se o Dragani i Dubravki dosta zna, Aleksandra je bila i ostala enigma za javnost. Bora i 26 godina mlađa Aleksandra su se upoznali 2006. tokom turneje Riblje čorbe po Americi.

- Bora nikad nije pričao o svojim emocijama, i kad je bio srećan ili tužan on je to držao u sebi. Sve emocije bi pretočio u svoje pesme - rekao je jedan od prijatelja koji je bio blizak sa rokerom.

Po povratku iz Amerike odmah je zatražio razvod od supruge Dragane koja nije želela da okonča brak s njim. Verovala je da je to samo faza koja će proći, ali on je insistirao, pa je teška srca pristala.

Razveli su se u februaru 2007. a ona je umrla mesec i po dana kasnije od prevelike doze antidepresiva.

-  Nije se ubila, samo je preterala sa lekovima! - bio je kategoričan Bora nakon smrti prve supruge.

 

 

 

Dve godine kasnije 18. novembra 2009. oženio se sa Aleksandrom na intimnoj ceremoniji na Rudniku.

- Ne znam šta će ženama toliko cipela i skupe torbe. Imao sam koncert u inostranstvu i posle toga sam morao da ženi tražim tu skupu tašnu - ispričao je u jednoj emisiji Bora u vreme dok je bio u braku sa Aleksandrom.

Kako ističe njegov prijatelj, Bora ispunjavao joj je svaku želju, obezbedio joj posao, nema šta nije bio spreman da uradi za nju, niti je pitao za cenu. 

- Bora nikad nije bio cicija, ali je vodio računa o novcu, jer je dobro znao kako je nepredvidiv život rokera. Ali, bio je zaljubljen i ispunjavao je svaku njenu želju ne pitajući za cenu - dodao je prijatelj rokera.

U početku su se Bora i Aleksandra zaista voleli, a zaljubljeni roker je posvetio supruzi album "Minut sa njom". Bila je to oda njihovoj ljubavi.

- Znam mnoge muzičare koji su ženama posvetili pesme, a ja sam svojoj posvetio ceo album. To niko nije uradio - pričao je tada zaljubljeni roker.

FOTO: Nebojša Mandić

Emocije bi pretočio u svoje pesme

 

Međutim, vremenom Bora i Aleksandra su se udaljili, emocije su nestale, a počeli problemi.

- Sećam se da se u to vreme svašata pričalo po gradu, da je viđena sa drugim muškarcima, ali ne znam da li je to bila istina. Bora nikoga nije slušao već je terao po svome. Mi ga ništa nismo pitali.  A, onda je uradio jedino što je mogao - razveo se - dodao je on.

Brak Aleksandre i Bore okončan je 2014. a on je u to vreme već započeo romansu sa Dubravkom.

- Istina je da smo se razveli. To nije ništa čudno, ljudi se svakodnevno razvode. Nema potrebe pričati o tome više. Bori želim sve najbolje i mnogo sreće sa novom devojkom - rekla je tada Aleksandra.
O njoj se nakon toga više ništa ne zna.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)