Zanimljivosti

VIKTORIJA PRIZNALA DA JE NE BI BILO BEZ BORE ČORBE: "Ja živim od njegovog talenta, napisao je moje najveće hitove!"

Istakla kako je čuveni roker lakoćom pisao pesme.

04.09.2024 16:10

VIKTORIJA PRIZNALA DA JE NE BI BILO BEZ BORE ČORBE: "Ja živim od njegovog talenta, napisao je moje najveće hitove!"
ATA images

Čuveni roker Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, frontman jednog od najpoznatijih rok sastava na Balkanu, "Riblje čorbe", umro je u 72-oj godini. Poslednjih dana nalazio se u bolnici u Ljubljani i zdravstveno stanje mu se pogoršalo. Muzičar je imao problem sa plućima, ali se situacija nažalost, nije popravljala. 

Popularni muzičar preminuo je u ljubljanskoj bolnici zbog hronične opstruktivne bolesti pluća. Usprkos naporima lekara da ga spasu, završio je na respiratoru i nakon par dana podlegao je bolesti. 

Pevačica Snežana Mišković Viktorija, sa tugom se oprostila od Bore. Iako je njegova bolest bila ozbiljna, vest o njegovoj smrti teško je pala mnogima, a posebno Viktoriji, koja je istakla da je upravo on bio ključna figura u njenoj muzičkoj karijeri.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Bora Čorba

- Svi smo negde bili spremni na to, nakon što smo čuli da je intubiran, jer to znači da su male šanse da se izvuče. Ono o čemu sada razmišljam jeste da je taj čovek mene zadužio za ceo život, jer ja živim od njegovog talenta. Napisao mi je najveće hitove: "Samo teraj ti po svome", "Daj ne pitaj", "Sami, sami" - istakla je ona za medije.

Za Viktoriju, Bora će ostati veliki pesnik iz kog su "pesme tekle kao voda".

- To su čisti njegovi tekstovi i plus što mi je pomagao kad sam radila prateće vokale u Zagrebu, za svoj prvi album - pamti i dan-danas ova rokerka.

Bora Đorđević, poznat po svom nepresušnom talentu za pisanje, ostavio je dubok trag u jugoslovenskoj i srpskoj muzičkoj sceni.

- On je čovek koji je pisao kao iz topa. Kad je moja prva ploča završena skupili smo se svi mi autori kod mene u Vladetinoj, gledala sam kada "samo ovako" okrene tekst i kao lektor ga ispravlja. On je pisao tekst tako lagano, kao voda koja teče. Tu nije bilo mučenja. Imao je onu svoju knjižicu u kojoj je zapisivao ideje, misli, tekstove...Bio je slikovit, konkretan i veliki pesnik - zaključila je Viktorija.

Ovaj emotivni oproštaj dolazi u trenutku kada se cela muzička scena oprašta od Đorđevića, jednog od najvećih kantautora našeg vremena, čiji će stihovi živeti još dugo u sećanju njegovih obožavalaca i kolega.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)