Zanimljivosti

OVAJ HIT TOŠETA PROESKOG NASTAO JE U ZATVORU: Pesmu je napisao UBICA, a od njega je tražio samo jedno

Svi je dobro znaju, a i danas se peva.

28.08.2024 09:40

OVAJ HIT TOŠETA PROESKOG NASTAO JE U ZATVORU: Pesmu je napisao UBICA, a od njega je tražio samo jedno
Printscreen/Facebook

Toše Proeski, talentovani makedonski pevač, ostavio je iza sebe nezaboravne hitove koji su obeležili njegovu karijeru. On je poginuo 2007. godine i iza sebe ostavio velike hitove. Među njima se izdvaja čuvena balada "Soba za tugu". Ono što retko ko zna jeste da postoji jeziva priča iza njenog teksta.

Tanjug/AP

Pesmu "Soba za tugu" napisao je zatvorenik

Navodno, stihove ove pesme napisao je zatvorenik koji je služio kaznu zbog ubistva ženinog ljubavnika. Postojala je čak i verzija priče u kojoj je zatvorenik bio osuđen zbog pljačke banke, ali je u oba slučaja zanimljivo to što je autor stihova bio zatvorenik. On je Tošinom menadžeru ponudio pesmu bez traženja novčane nadoknade, već je samo želeo da pesma bude posvećena na originalnom albumu, što je na kraju i dobio.

Uticaj njegovih pesama na publiku

Toše Proeski je svojim pesmama dirnuo mnoge ljude širom regiona. Njegova muzika je imala poseban emotivni naboj koji je dodatno naglašen njegovim izvanrednim vokalnim sposobnostima. "Soba za tugu" postala je jedna od pesama koja je publiku najviše dotakla, a sada, kada se zna pozadina nastanka stihova, pesma nosi dodatnu težinu i emotivnu dubinu.

Sećanje na pevača

Iako je Toše Proeski prerano napustio ovaj svet, njegova muzika i dalje živi kroz generacije. Njegova ličnost i talenat ostavili su dubok trag u muzičkoj industriji, a njegove pesme i dalje diraju srca slušalaca širom sveta. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)