Zanimljivosti

TRAGIČAN ŽIVOT NAJVEĆE LJUBAVI ALENA DELONA: Pokušala je da se ubije kad ju je ostavio - sin joj stradao na jeziv način!

Strasna romansa sa Romi Šnajder trajala je pt godina, ali je on nikad nije preboleo.

18.08.2024 11:25

TRAGIČAN ŽIVOT NAJVEĆE LJUBAVI ALENA DELONA: Pokušala je da se ubije kad ju je ostavio - sin joj stradao na jeziv način!
Credit: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Slavni francuski glumac Alen Delon preminuo je u 89. godini. Njegov život obeležili su brojni skandali, ljubavnice, prevare i afere koje su punile novinske stupce.

Iako je imao na stotine ljubavnica jedna glumica je obeležila njegov ljubavni život. U pitanju je Romi Šnajder s kojom je bio veren. Kako je sumnjala da je vara stalno su se svađali, a nakon što je dobio dete sa manekenkom Nikom - Delon je bezdušno ostavio Romi posle pet godina veze.

Lepotica i princeza

Rouzmari Magdalena Šnajder Albah poznatija kao Romi Šnajred rođena je 23. septembra 1938. godine u Beču. Prvi film snimila je sa 15 godina, a ubrzo se profilisala kao glumica koja otelotvoruje princeze - od Viktorije u filmu "Mädchenjahre einer Königin", do uloge koja ju je globalno proslavila, princeze Sisi kada je imala 18 godina.

Na setu filma "Kristin"zaljubila u kolegu kojeg je upravo ona odabrala da glumi u filmu - mladog i relativno nepoznatog Francuza Alena Delona.

 

 

Poznati po burnom temperamentu Delon i Šnajder su se stalno svađali na stetu, ali ljubavne varnice nisu mogli da sakriju. Strast se sa seta prenela u privatan život i zbog njega se Romi preselila u Pariz.

- Da, bila sam princeza i to ne samo ispred kamere. Uvek sam bila princeza, i to mi je dosadilo. Pokušala sam da pobegnem iz te ludačke košulje, iz tog malog sveta, u slobodu Pariza i novog života - rekla je jednom prilikom Romi.

Burna ljubav fatalnog Delona i lepotice Romi privlačila je veliku pažnju medija. Prozvali su ih "veličanstveni ljubavnici" (les amants magnifikues) zbog njihove strastvene i burne veze. Paparaci su ih nemilosrdno progonili, Romina porodica nije htela da čuje za njega. Nakon pet godina raskinuli su vezu i veridbu, a Alen je nemilosrdno ostavio.

Njegov odlazak lepa glumica je teško podnela i pokušala je čak i da se ubije, pa je završila kod psihijatra. 

Dva braka i tragedija

Nakon Delona upoznala je nemačkog filmskog i pozorišnog glumca Harija Mejena koji se zbog nje razveo od supruge s kojom je bio 13 godina. Romina karijera je i dalje cvetala, a 1966. se udala za Mejena. Iste su godine postali i roditelji sina Dejvida Kristofera koji je postao centar sveta. Toliko je bila vezana za sina da joj je brak bio ugrožen. 

 

 

Njen suprug je verovao da ga vara iako to nije bila istina, propio se, ubrzo su se razveli, a on je nakon toga počinio samoubistvo. Griža savesti je proganjala Romi koja se dve godine posle razvoda udala se za svog sekretara Danijela Biasinija, koji je bio slika i prilika Alena Delona. Dobili su ćerku Saru Magdalenu, a razišli se nakon šest godina veze 1981. godine.

Na nesreću Romi je doživela tragediju te godine kad joj je sin poginuo kad se prilikom penjanja na ogradu nabo na čeličnu šipku. Njegova smrt ju je jako potresla, a Romi je umrla godinu dana kasnije od infarkta. Imala je samo 43 godine.

 

 

Da je Romi Šnajder bila najveća ljubav Alena Delona potvrdila je i njegova supruga Natali koja je tvrdila da je franscuski zavodnih patio za Romi koja je kao senka lebdela nad njihovim brakom.

Delon se nikad nije pomirio sa gubitkom Romi, više puta joj je nudio saradnju, a njena prerana smrt ga je potpuno slomila. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)