Zanimljivosti

KAMILA OVO ČARLSU NIKAD NEĆE OPROSTITI: Kralj je NIJE poslušao, javno progovorio o onome o čemu se nikad nije pričalo!

Čak i kraljevi kritičari su rekli da je ovim monarh započeo novu eru.

11.08.2024 15:01

KAMILA OVO ČARLSU NIKAD NEĆE OPROSTITI: Kralj je NIJE poslušao, javno progovorio o onome o čemu se nikad nije pričalo!
JOHN RAINFORD/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Početkom ove godine svaetsku javnost je šokirala vest da čak dva člana britanske kraljevske porodice kralj Čarls III i njegova snaja princeza Kejt Midlton bolesni od raka. Nakon objave da je britanskom monarhu kralju Čarlsu dijagnostifikovan kancer prilikom zahvata usled uvećane prostate, njegova supruga kraljica Kamila želela je da bolest svog supruga po svaku cenu zadrži u četiri zida palate, otkrio je za The Independent kraljevski pisac Robert Džobson. 

- Kralj je odbacio njen predlog. Osećao je da je ovo prilika da preuzme vođstvo i da na taj način ohrabri muškarce koji imaju slične simptome da potraže medicinsku pomoć - objasnio je Džobson dok je promovisao najnoviju knjigu "Katarina, princeza od Velsa".

Tanjug/AP

Kralj je odlučio da ne posluša suprugu izašavši u javnost sa detaljima svoje bolesti

 

Deljenje zdravstvenih detalja sa javnošću je kako pisac primećuje, išlo u Čarlsovu korist.

- Kralj je zbog toga pohvaljen, iako je Kamlia bila ljuta neko vreme. Međutim, čak i kraljevi kritičari su rekli da je ovim Čarls započeo novu eru transparentnosti u pitanjima zdravlja i kraljevske porodice - napominje Džobson.

Nakon operacije, samo mesec dana kralj je javnosti predočio da ima dijagnozu kancera. U tadašnjem saopštenju Bakingemske palate rečeno je da tokom bolničke procedure zbog benignog povećanja prostate primećeno nešto što ukazuje na zabrinutost i da su naknadni dijagnostički testovi identifikovali oblik raka.-, prenosi US weekly. 

Britanski monarh je, kako se navodi u saopštenju, odlučio da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije, u nadi da će to pomoći u razumevanju za sve one širom sveta koji su pogođeni rakom.

Chris Jackson/Pool Photo via AP

Princ Vilijam je vest o bolesti supruge doživeo vrlo emotivno

 

Dok se princeza Kejt koja je sledila primer kralja objavivši svoju dijagnozu, držala tiho po strani dok se njena bitka protiv raka nastavlja, Čarls se doslednije vraća javnosti, navodi US weekly. 

Džobson je naveo da je princ Vilijam bio zatečen vešću o bolesti svoje supruge, ubrzo nakon saznanja dijagnoze svog oca. On navodi da iako su Čarls i Kejt zauzeli "stoičniji" pristup  o svom zdravlju, Vilijam je to prihvatio dosta emotivniji.

- To ga je slomilo. Nema sumnje u to - dodao je kraljevski stručnjak.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)