Zanimljivosti

KEJT MIDLTON NIJE ŽELELA DA BUDE PRINCEZA: Pozadina njene rasprave sa Čarlsom, a sve zbog - Dajane

Ona je čak razmišljala da postupi kao Kamila.

02.08.2024 19:50

KEJT MIDLTON NIJE ŽELELA DA BUDE PRINCEZA: Pozadina njene rasprave sa Čarlsom, a sve zbog - Dajane
Profimedia

Kejt Midlton supruga britanskog prestolonaslednika princa Vilijama umalo je ostala bez titule princeze od Velsa i to na sopstveno insitiranje. 

Kako u svojoj knjizi piše Robert Džobson "Ketrin princeza od Velsa: Biografija buduće kraljice" Kejt je želela da odbije ponuđenu titulu zato što je želela da izbegne poređenje sa pokojnom princezom Dajanom koja je ovu titulu dobila nakon udaje za Čarlsa.

Zašto je oklevala?

Kako je objasnio Džobs u svojoj knjizi Kejt je oklevala da prihvati titulu koja je bila sinonim za njenu pokojnu svekrvu.

- Kejt je znala da će je neizbežno upoređivati sa Dajanom, čija je prerana smrt izazvala cunami besa i tuge. I bila je u pravu. O ovoj temi se raspravljalo i u kraljevskom domu, a Kejt je priznala da su joj takvi razgovori stresni. U jednom trenutku je čak došla do tačke da je smatra da je bolje da postupi kao Kamila (koja je odlučila da postane vojvotkinja od Kornvola) i kada dođe vreme da bude poznata kao Njeno kraljevsko visočanstvo princeza od Velsa - napisao je Džobson, a prenosi People.  

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kejt nije želela da je upoređuju sa Dajanom

 

Više puta je imala raspravu sa Čarlsom oko toga, ali kad je on stupio na presto smatrala je da titulu princeze od Velsa ipak treba da prihvati pre svega iz poštovanja prema kralju Čarlsu i svom suprugu i prestolonasledniku princu Vilijamu. 

Na dvoru su je ubeđivali da je prošlo dovoljno vremena od smrti Dajane i da je sama Kejt dovoljno dugo u javnosti kako bi bila cenjena zbog sopstvenih kvaliteta, a ne samo kao žena budućeg kralja.  

Čak je princ Vilijam više puta naglasio da nije bilo pritiska na njegovu ženu da bude "sledeća Dajana“. 

- Niko ne pokušava da popuni mesto moje majke. Radi se o stvaranju sopstvene budućnosti i sopstvene sudbine, a Kejt će u tome uraditi veoma dobar posao - rekao je tada Vilijam.

Profimedia

Knjiga o Kejt Midlton pojaviće se u SAD 6. avgusta

 

Kejt je više puta na razne načine odala poštu princezi Dajani, a jednom prilikom je istakla da veruje da bi ona bila sjajna baka njenoj deci. 

Knjiga "Ketrin princeza od Velsa: Biografija buduće kraljice" naći će se u prodaji najpre u SAD od 6. avgusta. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)