Zanimljivosti

KRALJ ČARLS IZMEĐU DVE VATRE: U kraljevskoj porodici poput rijalitija, svađa ne prestaje, a OVO je novi razlog za RASKOL

Tenzija ne jenjava.

05.08.2024 09:54

KRALJ ČARLS IZMEĐU DVE VATRE: U kraljevskoj porodici poput rijalitija, svađa ne prestaje, a OVO je novi razlog za RASKOL
Profimedia, Tanjug/AP

Već duži vremenski period se govori o odnosima u kraljveskoj porodici. Mnogi tvrde da vlada totalni raskol. Kralj Čarls navodno tuguje zbog loših porodičnih odnosa, a pogotovo zbog svađe između njegovih sinova princa Vilijama i princa Harija, rekao je istaknuti kraljevski pisac. On se oseća kao između dve vatre.

- Naravno, kralj je izuzetno tužan zbog Harija i Megan, ali postoji osećaj ljutnje, jer je uradio šta je mogao i ima još mnogo stvari o kojima treba razmišljati - rekao je Robert Hardman, kraljevski istoričar i autor knjige "Karlo III: Novi kralj. Novi sud. Unutrašnja priča" za Mirror.

- Pokušao je da sluša. Sada samo kaže: "Ne želim da znam u čemu je problem. Jednostavno nastavljam sa svojim životom" - istakao je pre nekoliko meseci na priče da Hari i Megan napuštaju svoje kraljevske dužnosti.

Takođe, postoji i novonastala situacija koja je produbila porodične odnose.  Kralj Čarls se žestoko posvađao sa svojim sinom Vilijamom. Monarh je toliko vikao da je sve na dvoru bilo alarmirano. On pokušava da zabrani najstarijem sinu i prestolonasledniku da se zajedno sa porodicom vozi helikopterom, jer time nepotrebno izlaže riziku ne samo svoju porodicu već i britanski presto.

JOHN RAINFORD/BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Kralj Čarls razočaran zbog situacije u porodici

U besu, Čarls je svom sinu rekao da će u slučaju nesreće Hari doći na tron, što nikome nije u interesu. Kako piše britanski San, princ Vilijam ne pridaje ni novčića očevim upozorenjima. On je školovani pilot RAF-a, a vožnju helikopterom je opisao kao najlepšu stvar na svetu.

Kralj zahteva od svog sina da prestane da leti i podsetio ga je na nedavnu nesreću koju je imao helikopterom kada je letelica morala da se prizemlji. Vilijamovo igranje sudbinom, prema Čarlsu, posebno je opasno sada kada se bori sa rakom i ne zna koliko mu je vremena ostalo. Međutim, Vilijam je ignorisao sve očeve molbe. Ne poštuje čak ni strogo nepisano pravilo da članovi kraljevske porodice koji su u redu za britanski tron ne mogu da lete zajedno.

Kralj je posebno razbesneo kada je princ Vilijam nedavno spakovao sve članove svoje porodice - Kejt Midlton i troje dece - u helikopter da od Kensingtonske palate u Londonu odleti do njihove porodične kuće u Anmer Holu u Norfolku.

Još skandala

I to nije jedini skandal koji se dešava u poslednje vreme u kraljevskoj porodici. Princ Hari je tužio britanske tabloide za sve neistinite priče koje su objavljivali, a ulje na vatru je bilo to što je njegova porodica odbila da mu se pridruži i pruži podršku u bori sa njima.

- Mislim da je to svakako centralni deo toga - rekao je Hari u okviru novog dokumentarnog filma Tabloids On Trial na ITV-u.

- Ali, na to pitanje je teško odgovoriti, jer sve što kažem o svojoj porodici rezultira poplavom zloupotreba iz medija - dodao je on.

Profimedia

Princ Hari razočaran zbog izostanka podrške porodice

Novi dokumentarni film koji traje sat vremena fokusira se na skandal hakovanja telefona iz 2011. godine, kao i na više tužbi koje je Hari pokrenuo protiv izdavača poslednjih godina.

- Jasno sam stavio do znanja da je to nešto što treba da se uradi, bilo bi lepo kada bismo to mogli da uradimo kao porodica - tvrdi on, piše New York Post.

- Verujem da kada ste u javnosti, to su stvari koje treba da radimo za opšte dobro. Ovo radim iz svojih razloga. Mislim da je sve što se odigralo pokazalo ljudima šta je istina - nastavio je on, dodajući da ga je i nedostatak akcije njegove porodice obeshrabrio.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)