Zanimljivosti

OTKRIVENO KOLIKO ZARAĐUJE PRINC VILIJAM, BRITANCI U ŠOKU! Od cifre koju godišnje inkasira vrti se u glavi

On je bez konkurencije najbogatiji član kraljevske porodice.

26.07.2024 18:50

OTKRIVENO KOLIKO ZARAĐUJE PRINC VILIJAM, BRITANCI U ŠOKU! Od cifre koju godišnje inkasira vrti se u glavi
IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Naravno, znali smo da je Vilijam daleko od siromaška, ali čak su se i Britanci iznenadili kada je objavljeno da prvi naslednik trona godišnje zarađuje oko 27,6 miliona evra godišnje. A što je najzanimljivije, Vilijam ne mora da plati ni evro poreza na ovu sumu.

Nakon što je Čarls 2022. postao kralj, Vilijam je nasledio ogromno kraljevsko imanje u Kornvolu, koje se prostire na čak 52.600 hektara.

Imanje, koje obuhvata zemljište, farme, zgrade, pa čak i deo morske obale, ustanovio je još 1337. kralj Edvard III, i jedina namena imanja je da podmiruje troškove Vilijama, Kejt Midlton i njihove dece.

Procenjuje se da imanje u Kornvolu vredi više od 1,2 milijarde evra. Ono što je zanimljivo je da se imanje vodi kao privatno vlasništvo naslednika trona, i on nema bilo kakvu obavezu da javno otkriva koliko para zaista troši godišnje.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Vilijam i Kejt Midlton

Takođe, Vilijam nema ni obavezu da plaća porez na ovu sumu, mada postoje neke informacije, da Vilijam ipak plaća porez u celosti, ali se opet ne zna o kojoj se sumi radi.

Princ Vilijam takođe ima mnogo zvaničnih i ceremonijalnih funkcija - od 2006. je predsednik Fudbalskog saveza Engleske, a posle smrti kraljice Elizabete je nasledio i njenu titulu pokrovitelja Fudbalskog saveza.

Vilijam je počasni predsednik Velškog dobrotvornog društva kao i Asocijacije Džordžovog krsta, piše Time.

Ako vam sve ove cifre nisu dovoljne, treba pomenuti da kralj Čarls od države godišnje dobija pomoć od 90 miliona evra, koja je namenjena za pokrivanje njegovih troškova, kao i drugih članova kraljevske porodice. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)