Zanimljivosti

OBOLELA OD TEŠKE I NEIZLEČIVE BOLESTI, A HRABRO SE OSMEHUJE: Svi očekuju da Selin nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu

Selin Dion je stigla u Francusku i sa osmehom je pozdravila fanove.

23.07.2024 14:22

OBOLELA OD TEŠKE I NEIZLEČIVE BOLESTI, A HRABRO SE OSMEHUJE: Svi očekuju da Selin nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu
Agence / Bestimage / Profimedia

Kanadska pevačica Selin Dion stigla je u luksuzni hotel Rojal Monso u Parizu, neposredno pre početka Letnjih olimpijskih igara 2024. godine. Dolazak svetski poznate pevačice na jednom od najvećih svetskih sportskih događaja. dao je dodatni značaj i velika očekivanja. To je još jedan primer kombinacije umetnosti i sporta koji su uspešno spojile Olimpijske igre u Parizu.

Ljubitelji sporta širom sveta sa nestrpljenjem očekuju Letnje olimpijske igre 2024. koje počinju ove nedelje u Parizu. Ali sad? Kao rezultat nekoliko glasina koje kruže internetom, događaju se raduju i ljubitelji muzike.

Ispostavilo se da postoji šansa da će Selin Dion nastupiti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Ne samo da bi to bilo magično, već bi bilo i divno čudo.

ANGELA WEISS/AFP/Profimedia

Selin Dion na premijeri dokumentarnog filma o njoj

Za razliku od njenih uobičajenih dugotrajnih koncertnih angažmana, ovaj nastup bi uključivao pevanje samo jedne pesme tokom ceremonije svečanog otvaranja, što bi činilo povratak umetniku lakšim za upravljanje. Ipak, za očekivati je da će Selin imati čast da nastupi na Letnjim olimpijskim igrama 2024. u Parizu, čije će svečano otvaranje biti održano 26. jula, a zatvaranje 11. avgusta.

Kao što ste do sada verovatno čuli, Selin Dion je bila primorana da napravi dugu pauzu u nastupu zbog sindroma ukočenosti, retke i neizlečive neurološke bolesti koja može izazvati iscrpljujuće grčeve mišića.

Šta je sindrom ukočene osobe

Sindrom ukočene osobe je izuzetno retko autoimuno oboljenje koje pogađa oko jedan od milion ljudi. Ova neizlečiva bolest utiče na centralni nervni sistem, uključujući mozak i kičmenu moždinu, a primarno zahvata mišiće trupa i stomaka. U početku ukočenost može biti privremena, ali s vremenom postaje stalno stanje koje se širi na mišiće nogu, ruku, pa čak i lica. Trenutno ne postoji lek za ovaj retki poremećaj, a tretman je usmeren na upravljanje simptomima i poboljšanje pokretljivosti. Iako simptomi mogu početi u bilo kojem uzrastu, najčešće se razvijaju između 30. i 60. godine života.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)