Zanimljivosti

KRALJ ČARLS UVEĆAVA BOGATSTVO NA RAČUN BRATA: Kraljica se okreće u grobu zbog njegove odluke!

Britanski monarh već ima plan šta će sa ovom nekretninom.

30.06.2024 19:20

KRALJ ČARLS UVEĆAVA BOGATSTVO NA RAČUN BRATA: Kraljica se okreće u grobu zbog njegove odluke!
Tanjug/AP, David Dyson / Camerapress / Profimedia,

Kako piše britanski Mirror kralj Čarls planira da izbaci mlađeg brata princa Endrjua iz palate Royal Lodgle (Rojal Lodža). Kralj već ima plan šta će uraditi sa palatom i imanjem nakon što njegov brat, i nekadašanji miljenik njihove majke pokojne kraljice Elizabete II, napusti ovo luksuzno imanje. 

Kako prenosi neimenovani izvor britanski monarh ima ambicije da uveća svoje bogatstvo i prihode izdavanjem ove palate i imanja za neverovatnih 1.180.000 evra godišnje. Princ Endrju navodno nije voljan da napusti imanje i odbija da prihvati alternativni smeštaj, jer se i dalje oslanja kako prenosi Miror, na "zakup od livenog gvožđa".

Britanski monarh bi u slučaju da njegov brat odbije da se iseli iz palate mogao da mu uskrati 4.721.000 evra godišnje koliko vojvoda od Jorka dobija. Izvori tvrde da bi princ na kraju mogao da popusti, jer nema baš mnogo izbora.  

Tanjug

Princ Endrju se nakon skandala povukao iz javnosti a sada se očekuje da napusti i kraljevsko imanje

 

- Jasno je da je imanju potrebno renoviranje i popravke koje bi platio kralj. Iznamljivanje ovakve palate koja je blisko povezana sa kraljevskom porodicom bi bilo dobro i za kraljevsku kasu i zemlju, a ne da bude odvod za svačije resurse - rekao je neimenovani izvor.

Sa druge strane, stručnjak za nekretnine ističe za Miror kako iznajmljivanje od milion i više evra za nekretninu te veličine nije preterano. Kralj Čarls je navodno već razgovarao s bratom o ovome, ali je on odbio da čak i razmotri opciju preseljenja. Zdanje je u prilično lošem stanju jer u njega nije ulagano decenijama, ali vojvoda od Jorka nema novca za renoviranje.  

- Problem je što će renoviranje jednog ovakvog zdanja koštati strašno mnogo novca i niko nije mudar u tom pogledu kako će vojvoda moći da podmiri te troškove. Pitam se koja je poenta Endrjuovog boravka tamo osim njegove sujete - navodi izvor.

Credit: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Novac od zakupa palate bio bi inkasiran u kraljevski budžet i državnu kasu

 

Takođe, ističe da je njegovim ćerkama isplativije da ulože novac u nešto mnogo bolje i tamo gde imaju eventualni povraćaj novca, nego u taj zakup.

Princ Endrju je četvrto po redu dete kraljice Elizabete II i princa Filipa posle princa Edvarda, princeze Ane i kralja Čarlsa II. Za njega se pisalo da je miljenik majke i oca, posebno pokojne kraljice Elizabete uprkos tome što je njegova uloga na kraljevskom dvoru odavno na "niskim granama".

Iako je bio pokrovitelj mnogih dobrotvornih organizacija postao je ozloglašen nakon "sramoćenja" porodice i to posle afere kada je optužen da je se*sualno zlostavljanje maloletnice Virdžinije Đufre. Ona je navodno bila među maloletnicama koje su podvođene od strane Džefrija Epstajna mnogim moćnim ljudima među kojima je bio i princ Endrju.

Kraljica ga je štitila i pokušavala da ovu mrlju u kraljevskoj porodici nekako "ublaži" time što je Endrjuu oduzeta titula "Njegovo veličanstvo" koje je mogao da koristi samo u nekim zvaničnim posetama. Posle Čarlsove odluke da mlađeg brata izbaci sa imanja mnogi se pitaju šta bi mu rekla majka i kraljica Elizabeta II da je živa, a bilo je i onih koji tvrde da se ona okreće u grobu zbog odluke svog najstarijeg sina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)