Zanimljivosti

ONO ŠTO SU DETEKTIVI NAŠLI PORED TELA MAJKLA DŽEKSONA DIŽE KOSU NA GLAVI: Pored njega bila je i ona (FOTO)

Tokom pregleda tela shvatili su da su pevaču slomljena rebra.

25.06.2024 21:22

ONO ŠTO SU DETEKTIVI NAŠLI PORED TELA MAJKLA DŽEKSONA DIŽE KOSU NA GLAVI: Pored njega bila je i ona (FOTO)
Profimedia, Printscreen/youtube

Doktor Konrad Marej je zvanično optužen za smrt Majkla Džeksona, a kancelarija mrtvozornika Los Anđelesa objavila je ranije izveštaj o obdukciji u kojem se kaže da je reč o ubistvu. Da podsetimo, Majkl Džekson je preminuo u svojoj kući u Kaliforoniji 25. juna 2009. godine. Imao je 50 godina i tada je o njemu brinuo pomenuti doktor.

Izveštaj na 51 stranici pruža živopisne detalje koji podržavaju zaključak da je Džekson umro od "akutne intoksikacije propofolom". Marej je rekao istražiteljima da je Džeksonu dao propofol, snažan anestetik, da mu pomogne da zaspi. Anesteziolog konsultant koga je angažovao mrtvozornik da pregleda nalaze istrage rekao je da "nema izveštaja o njegovoj upotrebi za ublažavanje nesanice, koliko zna", navodi se u izveštaju.

Izveštaj sa autopsije sa detaljima o Džeksonovoj smrti 

Marej, koji je bio sa Džeksonom kada je umro, optužen je za ubistvo iz nehata tako što je postupao bez namere, ali i bez opreza. Džekson, koji je angažovao Mareja kao svog doktora dok se pripremao za ono što je trebalo da bude serija povratničkih koncerata, pozvao je doktora u svoju iznajmljenu vilu Holmbi Hils prošlog 25. juna oko 1 sat posle ponoći, navodi se u izveštaju.

- Pokojnik se žalio da je dehidrirao i da ne može da spava - navodi se.

Policijska izjava koja je ranije objavljena kaže da je doktor rekao istražiteljima da je Džeksonu dao tri leka protiv anksioznosti kako bi mu pomogli da zaspi tog jutra.

Marej im je rekao da je Džeksona lečio od nesanice šest nedelja u vreme pevačeve smrti. Davao je Džeksonu 50 miligrama sedativa propofola razblaženog lokalnim anestetikom lidokainom svake noći kroz intravensku kap. Doktor je rekao policiji da je zabrinut da Džekson postaje zavisnik od droge i da pokušava da ga odvikne od nje.

Džeksonovo telo prvi put su pregledali mrtvozornici Medicinskog centra UCLA manje od tri sata nakon što je proglašen mrtvim. Koristili su sliku na njegovoj kalifornijskoj vozačkoj dozvoli da potvrde da je u pitanju pevač. U izveštaju o obdukciji zabeleženo je nekoliko slomljenih rebara, očigledno zadobijenih tokom pokušaja reanimacije.

Obdukcija je takođe rekla da je Džeksonovo levo plućno krilo zahvaćeno "rasprostranjenim respiratornim bronhiolitisom i hroničnom upalom pluća" koje su mogle imati "štetne posledice po zdravlje". Ali to se "nije smatralo direktnim ili doprinosećim uzrokom smrti", zaključio je konsultant patolog.

Printscreen/youtube

Ovako je izgledala kuća kada je pronađen pevač

Prostorija bila u neredu

Kako su detektivi objasnili zatekli su ga u sobi koja je u potpunom haosu. Svuda je bilo kratkih fraza i papira, a na krevetu je bilo lutaka poput onih sa reklama. Takođe, na krevetu je bio kompjuter. Navodno, to njima nije izgledalo kao soba gde se neko lečio, ali našli su torbu doktora i lek za koji veruju da je usmrtio pevača. Kako su tvrdili, bilo je na tone otpada, boca, igala. Takođe, na oglasnoj tabli bile su i dečije slike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)