Zanimljivosti

MUŽ ZABRANIO NJENE FILMOVE U MONAKU: Za Grejs Keli uzdisali su mnogi, ali on je limitirao njenu slobodu

Prelepe Grejs Keli se svi sećaju iz filmova, a ove činjenice je malo ko znao o njoj.

11.06.2024 11:10

MUŽ ZABRANIO NJENE FILMOVE U MONAKU: Za Grejs Keli uzdisali su mnogi, ali on je limitirao njenu slobodu
Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia

Grejs Keli je bila holivudska glumica u javnosti poznata kao Princeza od Monaka, budući da je bila udata za Princa Renijea III. Ovu lepu i nežnu plavušu svi pamte iz klasika, a osvojila je publiku svojom sofisticiranom lepotom i elegancijom i ženstvenošću kakve se retko sreću. Roditelji je nisu podržavali u svojoj nameri da postane glumica, međutim, podršku za glumu imala je od svog ujaka Džordža Kelija koji je bio dramaturg i koji ju je podržavao u tim ambicijama.

Ipak, javnosti mnoge činjenice vezane za ovu modnu ikonu nisu bile poznate.

Grejsin otac Džon Keli Grejs bio je olimpijski prvak u veslanju a Grejs je takođe vodila zdrav i aktivan život, baveći se tenisom zbog čega je imala savršenu figuru.  Oni koji su slali pisma imali su priliku da vide njen lik na poštanskim markicama jer je ona je bila prva glumica koja je imala tu priliku da se pojavi na njima.

Na venčanju je nosila cipele sa novčićem

Samo tri dana pošto je Knez od Monaka upoznao svoju izabranicu sa porodicom, zaprosio ju je a onda su se venčali u opštini i crkvi 1956. godine. Dolazak američke glumice u Monako ispratilo je 20 000 ljudi koji su je čekali da je pozdrave, a njihovom venčanju prisustvovale su mnoge poznate ličnosti. Na svom venčanju ona je nosila pomalo neuobičajene cipele. Mediji su ih nazvali "srećne" cipele jer je unutar njih bio ubačen bakarni novac (peni) za koji se smatralo da će doneti sreću ovoj modnoj ikoni.

Njen ljubavni život je takođe u vreme dok je bila devojka, bio pod budnim okom javnosti, a neki nisu znali da je jedno vreme ona bila verena za modnog dizajnera Olega Kazinija kojem je bila verna prva dama Amerike Džeki Kenedi i koja je često nosila njegove kreacije.

Iako nije poznato u kom svojstvu, Grejs je bila vrlo bliska sa Alfredom Hičkokom zbog čega su je mnogi nazvali njegovom muzom i inspiracijom. 

Njen suprug zabranio filmove sa njom

Princ Renije nije želeo da Grejs Keli nastavi sa snimanjem filmova pa je zabranio neke njene filmove u Monaku. 

Razne priče isprepletene su oko njihovog odnosa. Mnoge stvari je kraljevska porodica opovrgla, ali bilo je dosta izveštaja koji su tvrdili da se Grejs osećala izolovano i usamljeno u svom kraljevskom braku. Navodno, princ Renije je imao tri ljubavnice u roku od mesec dana nakon braka. Međutim, kako je pisala, Keli je takođe imala neverstva, ali su one bile reakcija na nevernost njenog muža. Li je tvrdila da je Keli kao rezultat toga nastavila veze sa Marlonom Brandom i Frenkom Sinatrom.

Budući da je bila modna ikona i da je dosta pažnje pridavala svom izgledu i stajlingu logično je da je volela i torbe. Jedan od poznatih modnih brendova Hermes nazvao je jednu od svojih torbi po Grejs Keli, poznatu kao "Kelly bag". Koliko je njena lepota očaravala sve i koliko su mnogi pronalazili simboliku u svim lepim stvarima po njoj govori i podatak da je hibridna čajna ruža nazvana po njoj.

Ako posetite Monako sigurno ćete videti i jednu od najpoznatijih bašti sa njenom bistom posvećenu upravo njoj koja je poznata kao Vrt ruža princeze Grejs Keli.

Grejs je umrla 1982, godine, a pored nje je sahranje njen suprug Princ Renije koji je umro 2005. godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)