Zanimljivosti

NAKON 47 GODINA OTKRIVENA FOTKA TRAGIČNOG KRAJA SILVANE ARMENULIĆ: Prizor je jeziv, totalna šteta!

Evo gde je preminula pevačica.

03.06.2024 16:58

NAKON 47 GODINA OTKRIVENA FOTKA TRAGIČNOG KRAJA SILVANE ARMENULIĆ: Prizor je jeziv, totalna šteta!
Printscreen

Silvana Armenulić, jedna od najvoljenijih folk pevačica bivše Jugoslavije, tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći pre 47 godina, 10. oktobra 1976. godine, na autoputu Beograd-Niš. Vraćala se sa koncerta, a njen život prekinut je usred slave, sa samo 37 godina.

Pevačica nije bila sama u automobilu. Sa njom su poginuli i njena sestra Mirjana Barjaktarević, koja je u trenutku nesreće bila u petom mesecu trudnoće, i violinista te tadašnji direktor Narodnog orkestra RT Beograd, Miodrag Rade Jašarević.

Wikipedia

Silvana Armenulić

Silvana je iza sebe ostavila 12-godišnju ćerku Gordanu i supruga, tada poznatog tenisera Radmila Armenulića. Njena treća sestra, Dina Barjaktarević Nikolić, trebalo je takođe da bude u automobilu, ali je za dlaku izbegla smrt.

Ovo je jeziva fotografija s mesta nesreće

Nedavno se pojavio fotograf sa mesta nesreće koji prikazuje potpuno uništen automobil u kojem se pevačica nalazila. Prema rekonstrukciji nesreće, automobil Ford Granada kretao se brzinom od oko 150 km/h kada je iznenada prešao u levu, suprotnu traku i sudario se sa kamionom.

 

Vozač kamiona je kasnije otkrio da je pokušao da izbegne sudar, ali nije uspeo da zakoči na vreme. Desna bočna strana Forda udarila je u kamion tolikom silinom da su prednji desni točak i poluosovina bili potpuno odbijeni.

 

- Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku je osetila glavobolju. Pevala je u kafani i udarila glavom o šiljak, pa je zamenila mesto s Miodragom Jašarevićem, koji je seo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili zaspao, nije poznato ni danas. Inače nije brzo vozio, ali je verovatno pritisnuo gas i direktno udario u kamion. On, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila trudna, poginuli su na mestu. I to je cela priča, Radmilo Armenulić se prisetio strašne nesreće.

Lepa Lukić je zamalo bila sa Silvanom u tom autu

Pevačica Lepa Lukić ispričala je za medije kako je i ona mogla da bude sa Silvanom u kolima: "Prvi put u karijeri sam prespavala i nisam otišla na koncert. Majka me je probudila, ali sam odlučila da ne idem jer je bilo kasno. U dva sata posle ponoći novinari su mi pozvonili na vrata i rekli da je Silvana umrla. Bila sam užasno potresena. Otišla sam na sahranu, ali od tada nikada nisam sela za volan, uvek me neko drugi vozi. Bojala sam se da me čeka ista sudbina."

Tragedija koja je odnela život Silvane Armenulić ostavila je dubok trag u srcima njenih obožavalaca i porodice. Njen talenat i muzika žive i dalje, podsećajući nas na njen kratak, ali sjajan život.

BONUS VIDEO: 

Komentari (3)

Dragan

03.06.2024 17:58

Odakle prednja desna poluosovina na automobilu koji ima zadnju vuču??? Ima li neki normalan recezent???

DRUG STARI

04.06.2024 09:24

@Dragan - Uh majku ti Boziju napokon je pronađena ona osovina sa Krcunovog auta. A mi je trazili pa magistrali

Dragi zeka

03.06.2024 20:11

Auto izgleda kao da ga je vozio Darko Lazić...