Zanimljivosti

SLAVNI SRBI, USVAJANJE DECE I SUROGAT MAJČINSTVO: "Za nas su se rodili, kao što smo se i mi rodili da njima budemo roditelji" (FOTO)

Evo koje poznate ličnosti su se ostvarile u najlepšoj životnoj ulozi na netipičan način.

30.05.2024 10:20

SLAVNI SRBI, USVAJANJE DECE I SUROGAT MAJČINSTVO: "Za nas su se rodili, kao što smo se i mi rodili da njima budemo roditelji" (FOTO)
Republika, starsport

Mnoge javne ličnosti koje nisu mogle prirodnim putem da se ostvare u ulozi roditelja, ali čak i one koje su to uspele, odlučile su se za nesebičan čin usvajanja dece ili surogat majčinstvo. Rezultat celokupnog ishoda je jedno ljubav.

Sergej i Kristina Ćetković

Pevač Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina javno su govorili o odluci da usvoje decu, ističući da su od prvog dana usvojene devojčice gledali kao biološku decu. Naime, Ćetkovići su posle 12 godina braka, 2010. godine usvojili Lolu odmah po rođenju. Dve godine kasnije stigla je i Mila koja je tada imala svega četiri meseca. 

- Lola je bila predivna, mirna beba, samo se smejala. Njen dolazak pamtim kao jedan od najlepših trenutaka u životu. Nije bilo straha, odmah smo se uklopili kao da smo oduvek bili zajedno. Mila je bila jako nemirna kao beba. I sada u šali kažem: "Da je Mila bila prva, ne bismo poželeli drugo dete" -  prisetila se za medije Kristina prvih dana roditeljstva.

Pevač ističe da su Mila i Lola uvek znale da su usvojene i da nikada nisu ni pomislili da im sakriju tako nešto.

- Ako budu želele da upoznaju svoje biološke roditelje, uradićemo sve što je u našoj moći da se to desi. To su normalne stvari, nemam nikakav strah od toga jer im niko ne može biti više majka i otac od nas dvoje, bez obzira na to što ih nismo rodili. Mi smo im bili suđeni, za nas su se rodile, kao što smo se i mi rodili da njima budemo roditelji. Bog je za nas imao takav plan i hvala mu na tome - istakao je svojevremeno Sergej za Hello.

Vlade i Snežana Divac

Nekadašnji košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana su takođe javno govorili o njihovoj odluci da usvoje dete. Iako su biološki roditelji troje dece, Vlade i Snežana su usvojili ćerku Petru kad je imala samo šest meseci. Snežana je istakla da je ljubav mnogo jača od krvnih veza, te da su svojoj usvojenoj ćerki otvoreno pričali o njenom poreklu.

- Mogu da razumem da mnogim ljudima to nije jasno, ali uvek kažem, zamislite da vam je dete zamenjeno u porodilištu, nikada ga ne biste dali. Jer, ljubav je mnogo jača od krvne veze - rekla je Snežana svojevremeno za medije.

Petra Divac, usvojena ćerka Vlade i Snežane, takođe je bila otvorena o svom iskustvu, ističući da nema ništa protiv da upozna svoje biološke roditelje, ali da joj to nije glavni cilj. 

- Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu, tj. ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, niti o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri - napisala je jednom prilikom Petra na svom Instagram nalogu.

Marija Šerifović

Marija Šerifović je zapanjila mnoge izjavom da je godinama pokušavala da ostane u drugom stanju, budući da je njena najveća želja bila da odbije dete.

- Iako sam u više navrata pokušavala sama da iznesem trudnoću, zbog poteškoća kroz koje sam prolazila, nisam to uspela. Tako da se surogat pokazao kao, zapravo, jedina opcija za mene. Zaista ne želim javno da objašnjavam medicinske razloge za to, ali surogat materinstvo je konačno bio moj jedini izbor - objasnila je Marija za Blic.

Ona je istakla da je dugo trajao proces nakon čega se opredelila za surogat majku i to u Americi.

-  Neophodno je da se informišete, da okupite oko sebe prave ljude, iskrene i stručne. Na prvom mestu, važno je da pravno regulišete sve na vreme. Nakon toga dođe medicinski deo, terapije, vađenje jajnih ćelija, njihov transfer, zatim dobra agencija koja zastupa prava surogat majki i lekar koji prati trudnoću. Dugačak put, ali kada postoji velika želja, uvek postoji i način.  Pre dve godine sam prolazila kroz postupak vađenja mojih jajnih ćelija i zatim kreiranje embriona. Nakon svih tih genetskih ispitivanja, saznala sam da imam tri zdrava embriona. Tako se rodio Mario - objasnila je ona koja ne krije koliko je zaljubljena u svog sina koji je na svet došao pre pet i po meseci.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)