VIP saveti

JESTE LI ZNALI DA JE OVAJ POZNATI SPORTISTA OTAC SERGEJA ĆETKOVIĆA? Njegovim uspesima divila se cela Jugoslavija (FOTO)

Talentovani pevač oduvek je bio ponosan na uspehe svog tate.

13.09.2023 10:02

JESTE LI ZNALI DA JE OVAJ POZNATI SPORTISTA OTAC SERGEJA ĆETKOVIĆA? Njegovim uspesima divila se cela Jugoslavija (FOTO)
Foto: Nemanja Pančić

Sergej Ćetković (47) svojim baladama osvojio je region. Decenijama unazad gradio je karijeru bez skandala i intriga i sa lakoćom osvojio srca brojnih dama. O Sergejevom privatnom životu malo toga se u javnosti znalo sem da je u srećnom i stabilnom braku. Svojoj supruzi veoma je posvećen i odan, te se mnogi parovi sa estrade dive njihovoj istrajnoj ljubavi i sreći.

Ono što pevačevi mlađi fanovi možda i ne znaju jesta da je njegov otac Slobodan Ćetković bio istaknuti sportista kome se divila cela Jugoslavija. Slobodan Bobo Ćetković, crnogorski automobilista u svet auto trka ušao krajem šezdesetih godina. Bobo je osvojio tri pehara, za prvo mesto u generalnom plasmanu, prvi u klasi i prvi među inostranim takmičarima, to mu je bio možda i najznačajniji uspeh u karijeri. Bio je šampion Jugoslavije i osvajač Kupa Jadrana.

 

Smatrali su ga legendom automobilizma iako njegova karijera nije dugo trajala. Tokom samo tri godine koliko je učestvovao u trkama osvojio je čak 33 pehara, a 1972. godine proglašen je najboljim sportistom Crne Gore. Međutim, odlučio je da zauvek napusti sport kojem je toliko doneo.

Naime, posle jedne trke Italijani su mu uputili poziv da učestvuje na reliju u Bariju međutim kako je poziv bio prosleđen crnogorskom savezu isti nije ni stigao do Boba koji je za to saznao tek posle desetak dana kad je reli već prošao. Navodno, tadašnji savez kao ni njegov sekretar nisu imali para da pošalju prijavu nazad u Italiju pa zbog toga nije ni obavestio Boba. Taj događaj je Boba odvojio od trka, ogorčen onim sto se desilo odmah je prodao svoj gordini i tako se završila njegova trogodišnja karijera u auto trkama.

 

 

Slobodan Bobo Ćetković preminuo je marta 2021. godine sami nekoliko dana nakon što je njegova supruga preminula od koronavirusa.

Draga majko, iako si nas prva napustila ti, iznenada i bez najave, znao sam da te neće pustiti da odeš sama. Ipak, predugo su vam duše bile vezane na ovom svetu da bi dozvolio da tu poslednju šetnju odšetaš sama. Kako ste se i pre 50 godina zakleli na ljubav i da ćete biti zajedno dok vas smrt ne rastavi, vi ste ovaj put pobijedili i samu smrt. Odlučili ste da i u večnosti ostanete zagrljeni - poručio je pevač nakon gubitka roditelja.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)