Zanimljivosti

ČARLS I VILIJAM BESNE ZBOG OVOG POTEZA HARIJA I MEGAN: Rade im o glavi dok biju zdravstvene bitke

Nova drama kraljevske porodice.

16.05.2024 19:01

ČARLS I VILIJAM BESNE ZBOG OVOG POTEZA HARIJA I MEGAN: Rade im o glavi dok biju zdravstvene bitke
Tanjug/AP, Amy Katz / Zuma Press / Profimedia,www.profimedia.rs,shutterstock

Ekspert koji godinama prati dešavanja kraljevske porodice Tom Kvin tvrdi da je poseta princa Harija i Megan Markl Nigeriji "hrabar potez koji pokazuje da odbijaju da prihvate da više nisu radni članovi kraljevske porodice". On ističe da je njihova poseta potvrdila najgore strahove za vojvodu od Saseksa i njegovu porodicu, ostavljajući kralja i princa od Velsa "apsolutno besnim".

Obilasci i susreti: Kraljevski gest ili neovlašćeno ponašanje?

Tokom trodnevne posete, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su posetili škole, dobrotvorne organizacije, ranjene vojnike i osobe sa invaliditetom. Tom Kvin tvrdi da njihovi govori i stavovi nagoveštavaju da se i dalje ponašaju kao punopravni članovi kraljevske porodice, što se navodno ne dopada princu Vilijamu i kralju Čarlsu III.

Profimedia

Princ Hari i Megan Markl u poseti Nigeriji

Potvrda nezavisnosti ili izazov za kraljevsku porodicu?

Kvin tvrdi da su Hari i Megan delovali "neovlašćeno" i da je kraljevska porodica bila zabrinuta da bi pokušali nešto da izvedu "iza leđa". Njihova poseta Nigeriji, iako organizovana od strane vojne delegacije te zemlje, izazvala je spekulacije i rasprave o njihovom ponašanju.

Nezvani gosti ili samostalni potezi?

Iako su Hari i Megan odustali od uloge starijih članova kraljevske porodice 2020. godine, njihova poseta Nigeriji delovala je kao kraljevski obilazak. Iako su zvaničnici Velike Britanije potvrdili da par poseti Nigeriju "privatno" i da britanska vlada nije bila uključena u organizaciju, njihova poseta je imala mnoge sličnosti sa zvaničnim posetama drugih članova kraljevske porodice.

Profimedia

Princ Hari i Megan Markl u poseti Nigeriji

Stil, modni izbori i samostalnost

Iako su se pojavile sličnosti sa njihovim ranijim posetama kao radnim članovima kraljevske porodice, postojale su ključne razlike. Umesto velikog broja novinara, pratili su ih samo jedan reporter i jedan fotograf. Takođe, umesto da predstavljaju monarha, predstavljali su sebe i imali slobodu da biraju svoj raspored.


Poseta princa Harija i Megan Markle Nigeriji izazvala je dosta pažnje i rasprave. Njihovo ponašanje i izbori tokom posete pokazali su da i dalje privlače pažnju javnosti i da žele da zadrže određeni nivo kraljevskog stila i uticaja, iako su se povukli sa zvaničnih dužnosti. S obzirom na njihovu popularnost i interesovanje medija, njihovi potezi će verovatno i dalje biti predmet javne rasprave i analize.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)