Zanimljivosti

HARI JE STIGAO U LONDON, OVAKVOJ ČARLSOVOJ REAKCIJI NIJE SE NADAO: Evo šta mu je otac poručio

Pomirenje između oca i sina još je na čekanju.

07.05.2024 16:09

HARI JE STIGAO U LONDON, OVAKVOJ ČARLSOVOJ REAKCIJI NIJE SE NADAO: Evo šta mu je otac poručio
Printscreen/Sky News

Princ Hari je stigao u London i sve oči su uprte u odbeglog kraljevića. Od kada je najavljena ova poseta, svi su se pitali da li će se sresti sa nekim od članova kraljevske porodice. Sada je sve jasno. Do suseta sa kraljem Čarlsom III ipak neće doći. Razlog je navodno kraljev "pun program", ali je insistirao da se "nada da će ga uskoro videti".

Vojvoda od Saseksa doputovao je danas sam u Britaniju nakon što je doleteo iz Kalifornije na sutrašnju ceremoniju obeležavanja 10. godišnjice Igara Invictus u Londonu. Pre službe, Hari je posetio Armori Hau danas popodne na diskusiji Invictus Games pod nazivom „Ostvarivanje globalne zajednice“ koju je vodila Luiz Minčin. 

Tanjug/AP

Princ Hari stigao je u London

Hari se nadao da će videti kralja tokom svog putovanja, koje je usledilo nakon prethodne brze posete u februaru nakon što je Čarlsu dijagnostikovan rak .

- Kao odgovor na mnoge upite i stalne spekulacije o tome da li će se vojvoda sastati sa svojim ocem dok je u Velikoj Britaniji ove nedelje, to, nažalost, neće biti moguće zbog punog programa Njegovog Visočanstva - poručio je kraljev portparol za britanske medije i dodao:

- Vojvoda naravno razume očev raspored  obaveza i razne druge prioritete i nada se da će ga uskoro videti - stoji u dogovoru.

Reagujući na vest, kraljevski stručnjak Ričard Palmer rekao je:

- Iznenađujuće je ako se kralj i Hari uopšte ne sastaju i možda je znak koliko još treba da se uradi izgradnja mosta. Bilo je mnogo medijskih spekulacija da će se otac i sin sresti. Iako je to uvek izgledalo kao nagađanje, pretpostavio sam da će se i oni sresti - nagovestio je Palmer.

Smatra se da Hari danas ima razne obaveze na Invictus Games, navodi ITV . Sutra će on biti na službi zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla povodom obeležavanja decenije od inauguracionog takmičenja u Londonu 2014. godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)