Zanimljivosti

"NISAM IMALA NOVCA NI ZA PIĆE, MORALA SAM DA RADIM": Jovana Joksimović otkrila intimne detalje, ovo niko nije znao

Sa prvim izazovima suočila se već u dvadesetim godinama.

18.04.2024 18:00

"NISAM IMALA NOVCA NI ZA PIĆE, MORALA SAM DA RADIM": Jovana Joksimović otkrila intimne detalje, ovo niko nije znao
TV Prva printscreen

Voditeljka Jovana Joksimović decenijama je jedno od zaštitnih TV lica. Širokim osmehom i šarmom osvojila je milione gledalaca kraj malih ekrana. Iako se godinama unazad pretežno bavi informativom, čak i u ovom segmentu uspe da unese pozitive te se njene emisije dugo prepričavaju. Zbog vitkog stasa, bujne kose i širokog osmeha, mnogi je upoređuju sa glumicom Džulijom Roberts

ATA Images

Jovana Joksimović

Međutim, pored uspeha u poslu u kojem danas uživa, Jovani nije oduvek sve bilo med i mleko. Malo ko zna da je voditeljka odrasla u tipičnoj beogradskoj porodici te da u ranom detinjstvu nije ni u čemu oskudevala. Kako je svojevremeno govorila, to joj je dozvolilo i da se malo uljuljka u lagodnost u kojoj je živela.

-Ono na šta sam ponosna je što su generacije mog oca i moje majke Beograđani, svi su ovde rođeni, čak i čukunbaba. Osećali smo neku vrstu privilegije što smo mogli da živimo u pradedinom stanu na Dorćolu. Mama mi je uvek govorila da vodim računa, jer, iako sam vukovac, da će na fakultetu svi iz unutrašnjosti da me prestignu. Meni to tad nije bilo jasno, ali činjenica je da se mi Beograđani uljuljkamo. Moji roditelji su imali divne plate i mi nismo imali za čim da grizemo - rekla je svojevremeno voditeljka u emisiji "Iz profila".

Međutim, sa prvim životnim izazovima suočila se kada je studirala i imala bogatiji društveni život. Nakon što je upisala Ekonomski fakultet, Jovana je odlučila da joj je potreban predah.

youtube/KARIĆ company family

Jovana Joksimović na početku karijere

-Tada sam se prvi put susrela sa razmišljanjem da ne moram odmah da dam prvu godinu i tada su mi roditelji ukinuli džeparac. Tako ja nisam razmažena, iako sam jedinica! I kada sam shvatila da nemam novac ni za piće, shvatila sam da moram da radim. Tako da, ili te roditelji puste da budeš razmažen i da glumiš neku važnu Beograđanku, a nemaš iza sebe obrazovanje, ili te nateraju da radiš -objasnila je voditeljka.

Tako je Jovana započela karijeru 2001. godine na BK televiziji, gde je vodila autorske emisije posvećene filmu "Trejler", a potom i "Blokbaster". Nakon toga su se nizali projekti, a danas može reći da je ponosna na sve što je postigla. Danas vodi emisiju "Uranak" na K1, takođe, trenutno je na funkciji glavnog i odgovornog urednika novinske agencije Tanjug.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)