Zanimljivosti

NOVAK JE RONIO SUZE ZBOG RASTANKA SA JELENOM: Emotivnim pismom rekao je koliko mu je značila (FOTO)

Sa njom je napravio prve korake ka šampionskom tronu.

16.04.2024 18:45

NOVAK JE RONIO SUZE ZBOG RASTANKA SA JELENOM: Emotivnim pismom rekao je koliko mu je značila (FOTO)
AP Photo/John Minchillo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković tokom karijere ostvario je nenadmašive rezultate i postavio nove rekorde. Strast sa kojom igra i danas je nešto što ga krasi i zbog čega njegovi protivnici strepe kad god mu izađu na megdan.

AP Photo/Elise Amendola

Novak Đoković ostvario je svoje snove iz detinjstva

Poznato je da je od malih nogu bio opčinjen belim sportom i da je obećao sebi da će jednog dana biti šampion. Danas živi svoje snove, a ceo svet mu se divi. Međutim, kroz ovaj njegov put pun uspona i padova jedna žena imala je posebnu ulogu. Pod mentorstvom Jelene Genčić, jedne od najcenjenijih trenera u Srbiji, mladi Novak je brusio svoje veštine i razvijao ljubav prema igri koja će ga kasnije definisati kao sportistu. Njen odlazak duboko ga je ganuo.

Jelena Genčić umrla je 1. juna 2013. godine, u Beogradu u 77. godini života, a pismo koje je Novak tada napisao, na komemoraciji je pročitala njegova majka Dijana Đoković. Zbog ovih teniserovih reči plakala je cela Srbija:

Printscreen/Youtube/Internet portal RTS-a

Jelena Genčić bila je veoma važna u Novakovom životu

- Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju našu želju, da osvojim Rolan Garos. Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš, da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Naš poslednji razgovor, pre dve nedelje nije ukazivao da nešto nije u redu. Tužan sam jer si se i tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem nego da pobeđujem - napisao je Đoković.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)