Zanimljivosti

TAJNASTVENA KUĆA NAOMI KEMBEL ZAPRAVO NIKADA NIJE SAGRAĐENA: "Ostrvo je potpuno zaštićen turski muzej na otvorenom, niko ne može da zabije jedan ekser u to!" (FOTO)

Turski novinari pre 7 godina otputovali na ostrvo, a nisu našli ni traga od zdanja.

08.04.2024 21:30

TAJNASTVENA KUĆA NAOMI KEMBEL ZAPRAVO NIKADA NIJE SAGRAĐENA: "Ostrvo je potpuno zaštićen turski muzej na otvorenom, niko ne može da zabije jedan ekser u to!" (FOTO)
Comi/Terenghi/IPA / Sipa Press / Profimedia

Naomi Kembel, supermodel svetskog glasa, navodno je kao poklon za svoj 41. rođendan 2011. godine od svog tadašnjeg partnera, ruskog milijardera Vladislava Doronina, dobila ultra-modernu ekološku kuću na istorijskom ostrvu Sedir u Turskom zalivu Gokova. Ovo veličanstveno romantično delo trebalo je da bude inspirisano nekim od najvećih ljubavnih priča u istoriji.

Ostrvo Kleopatra poznato je po retkom pesku koji je potpuno sačinjen od školjki, a legenda kaže da ga je rimski general Marko Antonije posebno dopremio za svoju voljenu egipatsku kraljicu Kleopatru. Međutim, da li je ova kuća zaista izgrađena, ostaje misterija. Fotografije izgledaju kao renderovane slike, a novinari iz Luxury Property Turkey, koji su 2017. godine otputovali na ostrvo, nisu mogli pronaći ni traga od zdanja.

 

 

- Ostrvo je potpuno zaštićen turski muzej na otvorenom. Niko, uključujući Naomi Kembel, ne može da zabije jedan ekser u to. Nije ni čudo što je bila u Epstajnovoj crnoj knjizi - objavio je Luksuri Properti Turki.

Dizajnirana od strane španskog arhitekte Luísa de Garridoa, kuća sa 25 spavaćih soba trebalo je da bude potpuno nezavisna od energetskih i vodnih izvora. Sa glavnim kupolama i nizom solarnih panela koji je trebalo da formira Oko Horusa, drevni egipatski simbol za zaštitu, ova kuća je trebalo da bude pravo remek-delo arhitekture.

 

 

Eko-kuća Horus trebalo je da bude potpuno samoodrživa, sa energetskim, vodnim i prehrambenim sistemima. Multinivo centralna kupola trebalo je da bude obložena staklenim panelima koji bi omogućili prolazak sunčeve svetlosti tokom cele godine. Pored toga, kuća je trebalo da ima i sistem za sakupljanje kišnice, kao i biološki sistem za prečišćavanje otpadnih voda.

Naomi i Vladislav okončali su petogodišnju vezu, iako se spekulisalo da je njihov odnos bio poput poslovnog aranžmana, navodna kuća na ostrvu i dalje ostaje u vlasništvu Naomi.

- Horusovo oko nikada se nije smatralo zlim u vreme starog Egipta. Naprotiv, smatralo se da donosi zaštitu i smernice onima koji su crtali ili koristili njegovu formu. Bio je to kraljevski simbol božanske moći, za koji se smatralo da daje dobro zdravlje onima koji su ga nosili kao amajliju - smtraju eksperti.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)