Zanimljivosti

"TRAŽIO SAM DA ME VOZE U BOLNICU, MISLIO SAM DA IMAM UNUTRAŠNJE KRVARENJE": Dejan Petrović progovorio o saobraćajnoj nesreći i noćnim morama koje je imao nakon nje

Pre sedam godina muzičar je sleteo sa puta tokom vraćanja sa jednog od nastupa.

26.02.2024 19:50

"TRAŽIO SAM DA ME VOZE U BOLNICU, MISLIO SAM DA IMAM UNUTRAŠNJE KRVARENJE": Dejan Petrović progovorio o saobraćajnoj nesreći i noćnim morama koje je imao nakon nje
Vladimir Lukić

Jedan od najuspešnijih srpskih trubača Dejan Petrović pre sedam godina doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je samo pukom srećom izvukao živu glavu. Taj datum mu je zauvek ostao urezan u sećanju i promenio život iz korena. 

Muzičar je sada otvoreno govorio o svojim unutrašnjm borbama koje je vodio nakon što je sleteo sa puta vraćajući se sa jednog od nastupa kada je zaspao u automobilu, za volanom.

- Sveti ilija i Bog su mi sačuvali glavu na ramenima i ostavili me među živima. To se desilo tačno drugog avgusta 2017. godine. Bilo je leto, usred sezone kada smo nastupali non stop. Bilo je oko tri sata popodne, kako sam ušao u tunel na putu, zaspao sam. Ceo tunel sam vozio spavajući, srećom nisam izlazio iz svoje trake. Kako je auto počeo polako da silazi s puta, uključili su se senzori u automobilu koju si počeli da pište. Probudio sam se u sekundi i počeo da kočim, međutim, pobo sam se na vrh automobila, počeo da se tumbam. Udarao sam o jedno, drugo drvo, sva stakla su popucala. Automobil sam morao na otpad da odvezem - ispričao je Dejan u emisiji RTS ordinacija.

Vladimir Lukić

Dejan Petrovic pre sedam godina doživeo je saobraćajnu nesreću

Pad u provaliju doživeo je kompletno budan i svestan svega šta se dešava. Međutim, sve se brzo odigralo.

- Sve je trajalo nekih desetak sekundi. Litica je nekih sedamdeset metara. Ne verujem ni sam gde sam sleteo da sam ostao živ. Imao sam jednu malo ogrebotinu na nozi, jer sam bio u šortsu i masnicu na zglobu ruke. Bio sam u redu dok se nisam popeo gore od asfaltnog puta i tada je počeo da me drma adrenalin.Insistirao sam da me voze odmah do bolnice, jer mi je bilo nelogično da mi nešto u telu nije puklo od silnog tumbanja. Dok smo išlo do bolnice u Čačku, počeo je da mi se naduvava stomak i bio sam siguran da imam unutrašnje krvarenje. Međutim, ispostavilo se da je to od straha i stresa. Kad sam ušao u bolnicu počeo sam da pevam, a što sam to radio nemam predstavu. Uz pomoću stručnjaka sam prevazišao strah da se ne budim noću i proživljavam to sve. Sanjao sam to tumbanje i lišće, granje koje je pucalo okolo. Prva noć mi je bila pakao, svakog sekunda sam se budio. Tek posle nekih sedam dana sam se oslobodio. Dugo mi je trebalo da se opustim da vozim ili spavam u putovanjima - rekao je muzičar.

Dejan je dalje u razgovoru rekao da je nakon ovog šoka usledio novi. Počela je korona, brinuo se šta će biti sa poslom, da li će i njegove kolege iz orkestra moći da rade, pa je zbog svega postao anksiozan. Primao je terapiju i to mu je mnogo pomoglo.

- Ko je izmislio terapiju za anksioznost treba mu spomenik podići. Pomoglo mi je i na nastupima da se oslobodim, više nemam tremu od obraćanja publici ili od gostovanja u emisijama - objasnio je Petrović.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)