Zanimljivosti

"UMORNA SAM, ISCRPLJENA, U NEKOM IŠČEKIVANJU I STRAHU": Emotivna ispovest voditeljke Vesne Damjanić na koju niko nije ostao imun

O ovim rečima se još uvek govori.

19.02.2024 08:05

"UMORNA SAM, ISCRPLJENA, U NEKOM IŠČEKIVANJU I STRAHU": Emotivna ispovest voditeljke Vesne Damjanić na koju niko nije ostao imun
printscreen/youtube

Voditeljka Vesna Damjanić godinama je bila zaštitno lice RTS-a, gde je radila više od 14 godina. Pratila je društvene i ekonomske teme i poltičke teme. Bila je neizostavna karika Javnog servisa u informativnoj redakciji. Početkom 2022. godine odlučila je da napravi promenu u karijeru i upusti se u nova iskustva.

Uvek smerna i odmerena u jednom trenutku karijere rešila je sa javnosti da podeli veoma intimnu ispovest. Naime, ona je kao tinejdžerka bila u izbegličkim kolonama što joj se zauvek urezalo u pamćenje.

printscreen/youtube

Vesna Damjanić bila 14 godina deo informativne redakcije RTS-a

Pre nego što je napustila Javni servis podelila je jednu uspomenu na koju niko nije ostao imun. 

- Posle 25 godina, prvi put imam snage da pročitam svoj dnevnik pisan u avgustu 1995. i prepoznajem sedamnaestogodišnju devojku koja ga je pisala. Hoću da znam kuda vodi ovaj put mene i život moj, čiji je početak i čiji je kraj…, i tako, u sebi u izbegličkoj koloni koja ide ka Srbiji ponavljam stihove Partibrejkersa, čiju smo kasetu samo četiri dana ranije u Kninu, na legendarnom zidiću, non-stop puštali. Čak 240.000 pripadnika srpskog naroda putuje u nepoznato. Tom broju pripadam i ja sa svojom porodicom, znanim i neznanim prijateljima. Kako sam ja sve ovo do sada podnela, ni sama ne znam opisati, valjda je dobro. Umorna sam, iscrpljena, u nekom iščekivanju, strahu…Tog 4. avgusta kada je krenula “Oluja” imala sam, rekoh, sedamnaest godina. Već četiri godine sam bila izbeglica, jer je moje selo, Velika Glava pored Šibenika, bilo prva linija fronta, a moja kuća je ostala na hrvatskoj strani. Živela sam u Kistanjama, a kao gimnazijalka, redovno sam pisala dnevnik. Da postanem novinarka odlučila sam kasnije. Što nije slučajno, naravno - odlomak je voditeljkinog dnevnika koji je 2020. godine objavljen na RTS-u.

O Vesninom životu se malo toga zna. Retko je govorila o naslednici Iskri koja je centar njenog sveta i sa kojom provodi svaki slobodan trenutak.

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Grujica

28.02.2024 10:32

Prelepa i prepametna moj srpkinja iz - Krajine! Njenoj naslednici i njoj, zelim svu srecu ovog - sveta!