Zanimljivosti

"NAKON GUBITKA SINA, MESEC DANA SAM BILA NA TABLETAMA": Jugoslovenskoj lepotici se nakon tragedije raspala porodica, Mišo Kovač je ostavio zbog druge(FOTO)

Imala je život kao iz bajke, a onda se sve srušilo u trenu.

01.02.2024 11:01

"NAKON GUBITKA SINA, MESEC DANA SAM BILA NA TABLETAMA": Jugoslovenskoj lepotici se nakon tragedije raspala porodica, Mišo Kovač je ostavio zbog druge(FOTO)
YouTube/printscreen

Anita Baturina, tada sedamnaestogodišnja Splićanka, doživela je ogroman uspeh 1970. godine kada je pobedila na jugoslovenskom izboru za Miss teen. Nije birala angažmane i momke koji su joj se nudili, jer je bila zaljubljena u dvanaest godina starijeg Mišu Kovača, popularnog pevača. Njihova ljubav bila je tema brojnih medijskih tekstova, a njihovo venčanje bilo je propraćeno velikom pažnjom javnosti.

Tragedija na ratištu

Nakon mirnog perioda, devedesetih godina desila se tragedija koja je zauvek promenila život porodice Kovač. Njihov sin Edi poginuo je na ratištu pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Ova tragedija predstavljala je početak kraja ljubavi i braka između Anite i Miše. Par se razveo nakon što se Mišo zaljubio u drugu ženu, a Anita je ostala sama s ćerkom Ivanom. Mišo je Anitu napustio zbog astrološkinje Silvije Conte-Calvi Marković, ali ta veza nije potrajala. Na koncertu u Zagrebu 1998. godine, upoznao je sadašnju suprugu Lidiju Pintarić.

YouTube/printscreen

Anita Baturina

 - Kad se dogodila porodična tragedija, kad je poginuo naš Edi, porodica se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvestila i rekla sebi 'Tako više ne ide!' Okrenula sam se duhovnom, Bogu koji mi je mesecima davao odgovore na sva pitanja i pomogao mi da ostanem normalna. Osim toga, upoznala sam sebe, svoje vrednosti i lakše podnela sve što se oko mene događalo - rekla je Anita svojevremeno u intervjuu za magazin Tena.

Borba i uspeh kroz teške izazove

Anita je prošla kroz težak period nakon razvoda, dok se njena ćerka Ivana borila s teškom zavisnošću o drogama. Ipak, mlada Ivana uspela je da izađe kao pobednik iz ove borbe i posvetila se pevanju. Postala je frontmen grupe "Magazin" nakon odlaska Jelene Rozge, a danas je uspešna solo pevačica koja često nastupa s ocem.

Novi počeci

Anita je pronašla novu ljubav, ali je istovremeno izjavila da mnoge rane koje joj je naneo život nikada neće zaceliti. Njena priča predstavlja snažnu sliku o borbi, gubitku, ali i novim počecima nakon teških izazova.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)