Zanimljivosti

MADAM PIANO OSVOJILA JE SCENU, A ONDA NESTALA: Ovako danas izgleda pevačica moćnog glasa, a tek kad vidite njenu ćerku bićete u neverici (FOTO)

Svi je pamte po čuvenog hitu "Eternal Love" koji se i danas sluša.

19.11.2023 07:58

MADAM PIANO OSVOJILA JE SCENU, A ONDA NESTALA: Ovako danas izgleda pevačica moćnog glasa, a tek kad vidite njenu ćerku bićete u neverici (FOTO)
YouTube/printscreen melosmarketing

Ljiljana Rančić, poznatija kao Madam Piano, je srpska pevačica i tekstopisac. Rođena je u Beogradu, Srbija, a svoju muzičku karijeru započela je kao džez pevačica u ranim devedesetim godinama. Njen prvi nastup bio je sa glumicom Anom Sofrenović. Godine 1993. osvojila je prvo mesto na Beogradskom proleću sa pesmom "Sanjam".

Nakon dugog rada, u jesen 1997. godine, objavila je svoj prvi album pod nazivom "Predeli". Album je producirala sama Madam Piano i Dejan Škopelja, tada njen suprug i član grupe Babe. "Predeli" je sadržao mešavinu džeza, popularne i etničke muzike. Album je sadržao pesme koje su napisali Nebojša Zulfikarpašić i Nebojša Kostić, pesmu "Cvetak žuti", obradu pesme Loreene McKennitt, obradu pesme Duke Ellington-a "Caravan" i obradu pesme "Niya Niya Ni" američkih Indijanaca.

YouTube/printscreen jekamuzzik5991

Ovako Madam Piano izgleda danas

Njen drugi album, "Zemlja čuda", objavljen je 2001. godine. Za razliku od "Predela", "Zemlja čuda" je bila uglavnom orijentisana ka etno muzici. Album je producirao i aranžirao Boris Krstajić. Na albumu su gostovali Bora Dugić i pevači Franco Masi i Raul Alberto Dias. Pesma "Eternal Love", duet sa italijanskim pevačem Francom Masijem, postala je veliki hit. Njen treći album, "Priče iz davnina", snimljen sa etno muzičkom grupom Teodulija, stilski je bio sličan "Zemlji čuda", sa obradama srpskih tradicionalnih pesama. Album je aranžirao i producirao Teodulija, Branko Isaković (koji je takođe svirao bas gitaru na snimanju albuma) i Boris Krstajić. Na albumu su gostovali pevači Ružica Čavić, Marija Mihajlović, Predrag "Cune" Gojković, Oliver Njego i drugi muzičari.

 

 

Madam Piano je bila značajan deo srpske muzičke scene u devedesetim godinama i početkom 2000-ih, objavivši tri studijska albuma pre nego što se povukla sa scene.

U međuvremenu se udala za Dejana Škopelju, a kruna njihove ljubavi je ćerka Luna koja je pevačicina kopija. Njihov brak pak nije potrajao. Pevačica se posle razvoda udala za Marka Nedeljkovića i dobila sina Luku.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)