Zanimljivosti

KO JE DESISLAVA, PRVA DAMA BUGARSKE O KOJOJ PRIČA CELA EVROPA? Iza sebe ima jedan brak, a evo čime se bavila pre udaje za predsednika (FOTO)

Od 2016. godine udata je za Rumena Radeva.

31.10.2023 13:44

KO JE DESISLAVA, PRVA DAMA BUGARSKE O KOJOJ PRIČA CELA EVROPA? Iza sebe ima jedan brak, a evo čime se bavila pre udaje za predsednika (FOTO)
Carl Court/Pool Photo via AP

Desislava Radeva je prva dama Bugarske, supruga bugarskog predsednika Rumena Radeva. Poznata je po svom modnom ukusu i smatra se jednom od najbolje obučenih supruga predsednika na svetu. Njen dolazak na javne događaje često privlači pažnju medija.

Na primer, tokom posete Brižit i Emanuela Makrona Sofiji, Desislava je pokazala svoj modni talenat. Takođe, bila je domaćin sastanka u predsedničkoj rezidenciji Euksinograd u bugarskom gradu Varni, gde je dočekala Makronove. Desislava Radeva je takođe poznata po svojoj posvećenosti zajednici. Posetila je Istanbul gde je bila gost u domu bugarske zajednice. Desislava Radeva, kao prva dama Bugarske, ima različite dužnosti i aktivnosti. Pored toga što često prati svog supruga, predsednika Rumena Radeva, na državnim posetama i zvaničnim funkcijama, ona je takođe osnovala neprofitnu asocijaciju pod nazivom "Živa voda Bugarske", koja sprovodi aktivnosti u javnom interesu.

Ian Langsdon/Pool Photo via AP

predsednik Bugarske Rumen Radev sa suprugom Desislavom

Pre nego što je postala prva dama, Desislava je radila na različitim pozicijama. Tokom studentskih godina, radila je kao asistent ministra poljoprivrede Rumena Hristova. Nastavila je karijeru kao menadžerka kancelarije u TV emisijama kao što su Kanaleto i Hushove. Kasnije je bila zadužena za odnose s javnošću u Bugarskoj muzičkoj kompaniji. Nakon toga, postala je asistent generalnog menadžera Heinekena u Bugarskoj. Desislava i Rumen su u braku od 2016. godine.

Desislava je bila glavna vest medija kada je  imala velikih zdravstvenih problema. Naime, tokom 2021. godine Desislava Radeva primljena je u bolnicu Sveti Ivan Rilski u Sofiji u teškom stanju. Kako su javljali lokalni mediji, pozivajući se na izjave lekara u bolnici, njeno stanje je bilo ozbiljno, ali stabilno. 

Desislava Radeva ima jednog sina iz svog trinaestogodišnjeg braka sa Georgi Svilenskim koji je bugarski inženjer i političar, bio je član Bugarske socijalističke partije. Desislava i Georgi u braku su bili 13 godina.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)