Zanimljivosti

DA LI SE SEĆATE VODITELJKE ALEKSANDRE TOKOVIĆ? Vodila je čuveni 3K dur, a njen otac otpevao je pesmu koju Srbi obožavaju (FOTO)

Sa kolegom Vojom Nedeljkovićem godinama je bila deo uspešnog muzičkog projekta.

23.10.2023 14:01

DA LI SE SEĆATE VODITELJKE ALEKSANDRE TOKOVIĆ? Vodila je čuveni 3K dur, a njen otac otpevao je pesmu koju Srbi obožavaju (FOTO)
Printscreen/https://www.youtube.com/@pavlikaart

Današnje generacije imaju prilike da uživaju u pesmama nekih od velikih muzičkih zvezda poput Marije Šerifović, Jelene Tomašević, Ane Nikolić, ali malo ko se seća kako su izgledali njihovi počeci. Naime, sve one su kao i današnji pevači prolazili kroz muzička takmičenja. Jedno od njih je bilo i čuveni "3K dur" kroz koje su prodefilovale ove pevačice, ali i mnoge druge.

Oni koji su odrastali devedesetih godina sigurno se sećaju ove emisije i takmičenja koje je gledaoce držalo prikovanim za male ekrane. Čuveni voditeljski tandem činili su Vojislav Nedeljković i Aleksandra Toković.

Printscreen/Youtube

Aleksandra Toković voditeljka

Aleksandra Toković bila je jedna od najpoznatijih voditeljki na Trećem kanalu. Bila je članica ekipe ovog kanala i vodila je emisije "3K dur" i "Još jedne pesme". Aleksandra se i danas bavi televizijskim novinarstvom na RTS-u. Aleksandra Toković je ostala aktivna u medijskom svetu i nastavila da se bavi novinarstvom. Gledaoci je mogu videti u raznim TV prilozima. Sigurno se mnogi sećaju njenih emisija sa Trećeg kanala, kao i pesama njenog oca. To što je vodila muzičke emisije, nije bilo slučajno. Pre nego što se predstavila gledaocima "Trećeg kanala" bila je devedesetih članica benda "Banana". Sigurno su za to bili zaslužni i geni talentovanog tate Dragana.

Printscreen/Youtube

Aleksandra Toković ljubav prema muzici nasledila je od oca

- Dosta rano sam znala i za Frenka Sinatru, i malo ljudi iz moje generacije je to slušalo. I za Pola Jenku, i za Toma Džonsa. Stvarno sam to volela da slušam i da ih on pušta - rekla je Aleksandra u emisiji "Vreme i ljudi".

Ko je bio Aleksandrin otac uz čije su se numere lomile čaše u kafanama

Voditeljkin otac Dragan Toković, bio je poznati pevač i kompozitor. Dragan je preminuo 2002. godine. Među njegovim najpoznatijim delima je pesma "Lela Vranjanka". Dragan Toković poznati pevač i kompozitor, preminuo je 9. juna 2002. godine. Bio je veoma talentovan muzičar, poznat po svojim pesmama koje su postale deo narodne baštine. Ostao je u senci svojih večitih hitova koje je narod već odavno prihvatio kao svoje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)