Zanimljivosti

OVAJ DETALJ IZ ŽIVOTA BILJANE VRANEŠ NIKO NIJE ZNAO: Voditeljka otkrila zbog čega se udala za pilota, nakon ovih reči malo ko je ostao imun (FOTO)

Jedna je od najlepših lica Radio televizije Srbije.

18.10.2023 21:01

OVAJ DETALJ IZ ŽIVOTA BILJANE VRANEŠ NIKO NIJE ZNAO: Voditeljka otkrila zbog čega se udala za pilota, nakon ovih reči malo ko je ostao imun (FOTO)
youtube/printscreen/Crocodil

Biljana Vraneš je poznata srpska voditeljka i urednica na televiziji. Takođe, ona je i diplomirani meteorolog i već decenijama građanima saopštava vremenske prilike u državi. Rođena je 1968. godine u Beogradu. Svoje detinjstvo je provela van Beograda, u prirodi. Njeni roditelji su želeli da ona odrasta u zdravoj sredini.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Biljana Vraneš godinama je voditeljka RTS-a

Nakon osnovne škole, Biljana je upisala srednju elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u Beogradu. Međutim, njena ljubav prema prirodi i vremenskim promenama usmerila ju je ka meteorologiji. Stoga je upisala i završila Fizički fakultet u Beogradu, čime je postala diplomirani meteorolog.

Biljana je svoju televizijsku karijeru započela 1990. godine na "Trećem kanalu" RTS-a. Dve godine kasnije prešla je u "Beogradski program". Od 2000. godine, Biljana vodi tim za vremensku prognozu na RTS-u.

Biljana je udata za pilota Borisa Vraneša sa kojim ima dva sina, Marka i Dušana. Ona živi i radi u rodnom Beogradu.

 - Udala sam se iz ljubavi. Mi smo već dvadeset godina u braku, prethodno smo se godinama zabavljali. Spojila nas je ljubav, a možda i profesija - rekla je svojevremeno Biljana.

Borisa je upoznala pre 27 godina. Jedan običan susret u klubu prerastao je u divan brak koji je odoleo svim životnim iskušenjima.

Inače, Biljana Vraneš ima i druge hobije osim meteorologije. Ona se bavi sportom, posebno fitnesom, i veoma često trenira. Takođe, Biljana je oduvek bila umetnička duša. Kao dete, išla je na dramske sekcije i glumila u dečijim predstavama. Veoma je volela da recituje, bila je izvrstan recitator, a veoma često je pisala stihove. Iako je svesna toga koliko se turbulencija dešava u vazduhu i prirodi, smatra da je to samo odgovor prirode na čovekovo ponašanje.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)