Zanimljivosti

EVO KO JE SUPRUGA BRITANSKOG PREMIJERA: Milionerka koja je bogatija od kralja Čarlsa i Kamile, a svi pričaju o tome kako je došla do novca(FOTO)

Prema procenama samo ona ima 581 milion evra što je čini jednom od najbogatijih dama u Britaniji i na svetu.

02.08.2023 14:00

EVO KO JE SUPRUGA BRITANSKOG PREMIJERA: Milionerka koja je bogatija od kralja Čarlsa i Kamile, a svi pričaju o tome kako je došla do novca(FOTO)
Printscreen Instagram/akshatamurty_official

Akšata Murti (43) supruga britanskog premijera Rišija Sunaka jedna je od najbogatijih dama u Britaniji i na svetu. Ona je ćerka indijskog tehnološkog magnata i procenju se da vredi više od 581 milion evra što je čini bogatijom od kralja Čarlsa III i njegove supruge Kamile čije se bogatstvo procenju ne 406 miliona evra.

Akšatin suprug znatno je "siromašniji" i ima samo 267 miliona evra, pa zajedno poseduju bogatstvo koje se procenjuje na oko 848 miliona evra.

Kako su se upoznali?

Akšata spada u glamurozne dame sa istančanim ukusom, pa mnogi smatraju da je popularnija i od svog muža. Rođena je 1980. godine u izuzetno bogatoj indijskog porodici koja je ogroman novac stekla zahvaljujući informativnim tehnologijama.

Njena majka Sudha svojevremeno je bila prva žena u Indiji koja je radila kao informatičar u TELCO tada najvećoj automobilskoj industriji u toj zemlji. Akšatu i njenog brata odgajali su baka i deka, a već od najranijeg detinjstva pokazivala je veliki talenat za modu.

Studirala je ekonomiju i francuski jezik, a potom i modni dizajn na Univerzitetu u Kaliforniji. Sa suprugom Rišijem se upoznala na prestižnom Univerzitetu Stenford i venčali su se četiri godine nakon započinjanja ljubavne veze.

Skromno venčanje

Iako se očekivalo da će par prirediti glamurozno i luksuzno venčanje, oni su odlučili za skromniju ceremoniju 2009. u Bangaloru. Akšata je odabrala suptilnu šminku i minimalno nakita po indijskim običajima za venčanje.

Par ima dve devojčive Krišnu i Anušku koje pohađaju privatnu osnovnu školu u Londonu u koju ide i Harper Bekam ćerka Dejvida i Viktorije Bekam. Godišnja školarina samo za jednu ćerku iznosi  više od 51.000 evra. 

Luksuzne nekretnine

Britanski premijer i njegova supruga imaju četiri raskošna imanja u Engleskoj i Kaliforniji uključuju palatu u Kensingtonu koja vredi 8,1 milion evra. Vlasnici su i penthaus na plaži u Santa Moniki od 6, 3 miliona evra, džordžijansku vilu od 1,7 miliona evra sa 12 hektara zemlje i jezerom u Severnom Jorkširu.

Akšata je proglašena za najbolje odevenu Britanku koja nikad ne greši kad je u pitanju izbora garderobe na čemu može da joj pozavidi čak i Amal Kluni. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)