Zanimljivosti

PREOKRET KOME SE NIKO NIJE NADAO: Princ Hari pozvao brata, želi da se vrati u kraljevsku porodicu

Odbegli kraljević tajno je kontaktirao Vilijama, dok je Megan rekla da bi bilo lepo da njena deca imaju engleski naglasak

27.07.2023 12:00

PREOKRET KOME SE NIKO NIJE NADAO: Princ Hari pozvao brata, želi da se vrati u kraljevsku porodicu
Tanjug/AP

Kada su pre tri i po godine napustili kraljevske dužnosti i ubzo se preselili u SAD princ Hari (38) i njegova supruga Megan Markl očekivali su da će ih Amerikanci dočekati raširenih ruku. Posle tri godine života u predgrađu Los Anđelesa odbegli kraljević se sreo sa brojnim problemima. Komšije ih izbegavaju u širokom luku, Netfliksov dokumentarac i njegovi memoari "Rezervni" (Spare) podigli su veliku prašinu u celom svetu, ali su i razljutili Britance.

Tanjug/AP

Memoari princa Harija nisu mu doneli pozitivne poene kod javnosti kako je očekivao

Propali veliki snovi

Novac zaradili jesu, ali s obzirom na život na viskoj nozi na koji su navikli pare koje imaju neće dugo potrajati. Kako piše In Tač pozivajući se na izvore bliske odbeglom kraljeviću Hari i Megan su došli do prelomne tačke i preokreta kome se niko nije nadao.

- Hari i Megan su tajno kontaktirali sa njegovim bratom, princom Vilijamom, kako bi razgovarali o mogućnosti povratka u kraljevsku porodicu. Ovo je nešto što oboje veoma žele. Megan je čak rekla da bi bilo lepo da njena deca imaju engleski naglasak - rekao je izvor blizak odbeglom kraljeviću i njegovoj supruzi.

Hari i Megan su imali velike snove o osvajanju Holivuda kada su se povukli sa svojih kraljevskih uloga početkom 2020. Ali nakon što su izazvali šok sa intervjuom koji su dali Opri Vinfri nisu uspeli mnogo da urade više od ponavljanja te priče.

Nakon prekida saradnje sa striming gigantom Spotifajem koji ih je koštao 20 miliona dolara, sad visi o koncu i njhov ugovor sa Netfliksom vredan 100 miliona dolara zbog štrajka scenarista.

- Hari i Megan su imali lepe planove kad su se doselili u Ameriku, ali je to propalo. Saseksovi nisu baš popularni u SAD i šta god da rade, stalno ih ismevaju i pogrešno tumače. U maju su bili na meti podsmeha nakon njihovih tvrdnji da su više od dva sata bili umešani u skoro katastrofalnu poteru automobila sa paparacima, ali je policija demantova njihove navode i odbila da spovede dodatnu istragu - rekao je izvor blizak paru.

Tanjug/AP

Princ Vilijam želi da ostavi svađu sa bratom iza sebe zarad monarhije

Šta kaže Vilijam?

Nakon što ga je Hari pozvao brata sa željom da se vrati u kraljevsku porodicu princ Vilijam pokušava da sagleda širu sliku.

- Vilijam želi da svoju svađu sa Harijem ostavi iza njih zarad monarhije. Međutim, Harijeva želja da Saseksovi žive između Lonodona i Los Anđelesa nije nešto o čemu Vilijam želi da razgovara. On će pristati da se Hari vrati, ali ne kao kraljevski član sa skraćenim radnim vremenom, jer to ne bi bilo fer prema ostalim zaposlenim članovima kraljevske porodice. Ako Hari očekuje da se vrati na kraljevski platni spisak, moraće da napusti svoj život u SAD i vrati se u Britaniju - rekao je iuvor blizak kraljevskoj porodici u Londonu.

Vilijamova glavna podrška i savetodavac je supruga Kejt Midlton koja smatra da njen muž mora da bude čvrt prema bratu i da mu jasno stavi do znanja gde mu je mesto ukoliko želi da se vrati u kraljevsku porodicu.

Sa svoje strane, Hari želi uveravanja da su njegove i Meganine pritužbe i njen osećaj samoubistva shvaćene ozbiljno.

- Hari i Megan su optužili članove kraljevske porodice za rasizam i ostaju pri toj tvrdnji, dok Vilijam insistira na tome da kraljevska porodica nije rasistička, što bi mogao biti kamen spoticanja u mogućem dogovoru između braće. Hari je takođe uporan da oni zadrže svoj dom u Los Anđelesu jer ne želi da postane zatvorenik palate. On i Megan nude da iznajme stan u Kensingtonskoj palati i sami ga opremiju. Nadaju se da će to zadovoljiti Vilijama i pokazati da su ozbiljni po pitanju povratka u Britaniju i kraljevsku porodicu- objasnio je insajder iz palate.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)