Zanimljivosti

KRAJ ZA HARIJA I MEGAN, OSTALI I BEZ MILIONA: Nova šokantna odluka poznatog para šokirala je javnost, svi govore o zajedničkom saopštenju (FOTO)

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili su da su se o prekidu dogovorili sporazumno nakon tri godine.

16.06.2023 11:00

KRAJ ZA HARIJA I MEGAN, OSTALI I BEZ MILIONA: Nova šokantna odluka poznatog para šokirala je javnost, svi govore o zajedničkom saopštenju (FOTO)
AP Photo/Frank Augstein

Poznato je da su se Megan Markl i princ Hari okrenuli mutimedijalnim sadržajima nakon što se se oslobodili svih kraljevskih dužnosti. Podigla se velika prašina i mnogi negativni komentari zato što su tako postupili prema kraljevskoj porodici, ali to ih nije sprečilo da idu za svojim snovima i iznose svoje mišljenje. Došlo je do kraja jedna veoma uspešne saradnje  sa striming gigantom Spotifajem. Osim vojvode i vojvotkinje od Saseksa, ugovor sa ovom kompanijom imali su bivši predsednik SAD-a i prva dama Barak i Mišel Obama. 

Princ Hari i Megan Markl, objavili su da se njihov višemilionski ugovor sa striming gigantom Spotifajem završava sporazumno. Ugovor su potpisali 2020. godine za navodnih 20 miliona dolara. Od tada, par je producirao samo jednu seriju pod nazivom "Archetypes"(Arhetipovi) putem njihove producentske kuće Arčevel Audio (Archewell Audio). Serija, koja je vođena od strane vojvotkinje Megan Markl, postala je vrlo popularna na top-listama podkasta u nekoliko zemalja, s velikim brojem slušalaca koji su pratili njene razgovore s uticajnim ženama.

Tanjug/AP

Nakon kraljevskih dužnosti okrenuli su se multimedijalnom sadržaju

Međutim, u zajedničkom saopštenju, obe strane su potvrdile da se ugovor okončava. Izvor koji je citiran u časopisu Varijeti (Variety) navodi da je Spotifaj očekivao više sadržaja od strane Arčevel Audija (Archewell Audio), dok drugi izvor tvrdi da Hari i Megan žele da se udalje od ekskluzivne distribucije putem Spotifaja i pronađu novu platformu za svoje audio projekte.

Misija kompanije Arčevel Audio (Archewell Audio) je "proizvodnja programa koji zabavljaju publiku širom sveta", kao i "isticanje različitih perspektiva i poruka" i "izgradnja zajednice putem deljenja iskustava, priča i vrednosti".

Prošle godine, Barak i Mišel Obama su završili svoj ugovor sa Spotifajem za ekskluzivnu distribuciju svog podkasta Hajer Graund (Higher Ground). Spotifaj je saopštio da neće obnoviti ugovor, a tada se izveštavalo da je par imao neslaganja s Spotifajem oko broja epizoda koje bi bile posvećene bivšem predsedniku SAD-a i bivšoj prvoj dami. Barak i Mišel Obama su kasnije potpisali sporazum s platformom Amazons Audibl (Amazon's Audible).

Otkako su se udaljili od kraljevskih dužnosti, Hari i Megan su se usmerili na ostvarivanje prihoda putem medijskih poduhvata, uključujući podkast, Harijevu autobiografiju pod nazivom "Rezervni"(Spare) i sporazum s Netfliksom za produkciju striming (streaming) sadržaja, uključujući dokumentarnu seriju o njihovom odnosu sa britanskom kraljevskom porodicom.

Nedavno je Hari boravio u Velikoj Britaniji na suđenju o neovlašćenom prisluškivanju telefona, gde tvrdi da je bio žrtva hakovanja telefona i drugih nezakonitih taktika prikupljanja informacija od strane tabloidnih medija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)