Zanimljivosti

8 PRVIH SIMPTOMA BOLESTI KOJA JE UNIŠTILA ŽIVOT TINI TARNER: Pokojna legenda upozorila je na njih neposredno pre smrti, 2 su intenzivna noću!

Među poslednjim objavama kraljice roka bila je poruka za fanove da vode računa o svom zdravlju, posebno o bubrezima.

28.05.2023 12:01

8 PRVIH SIMPTOMA BOLESTI KOJA JE UNIŠTILA ŽIVOT TINI TARNER: Pokojna legenda upozorila je na njih neposredno pre smrti, 2 su intenzivna noću!
Profimedia

Kraljica roka Tina Tarner, koja je preminula u sredu 24. maja u 83. godini u svom domu u Švajcarskoj, do poslednjeg trenutka mislila je na druge. Među poslednjim objavama na njenom zvaničnom Instagram nalogu bio je post povodom Međunarodnog dana bubrega 9. marta.

Ona je upozorila svoje fanove da vode računa o svom zdravlju, posebno o bubrezima koji su njoj otkazali 2016. godine kao posledica lošeg lečenja hipertenzije.

Alarm na društvenim mrežama

Kako je u postu napisala Tina, neophodno je voditi računa o zdravlju bubrega.

- Danas je Međunarodni svetski dan bubrega. Zašto je to važno? Jer bubrezi otkazuju bez bolova. I zato vam danas kažem: Pokažite bubrezima ljubav! Oni to zaslužuju. Moji bubrezi su žrtve toga što nisam shvatala da je moj visok krvni pritisak trebalo da se leči konvencionalnom medicinom. Dovela sam sebe u veliku opasnost odbijajući da se suočim sa realnošću - da mi je potrebna svakodnevna, doživotna terapija lekovima. Predugo sam verovala da je moje telo nedodirljiv i neuništiv bastion - napisala je Tina Tarner u autobiografiji.

Podsetimo, kraljica roka imala je brojne zdravstvene komplikacije koje su počele još 1978. kada joj je dijagnostikovana hipertenzija. Ona ju je, međutim, godinama zanemarivala i počela je da se leči sedam godina kasnije kad je praktično već bilo kasno.

Ubrzo je samoinicijativno prestala da uzima terapiju koju joj je prepisao lekar zbog pratećih nus-pojava i prešla je na homeopatske lekove, što je dovelo do teškog oboljenja bubrega koji su joj na kraju i otkazali 2016. Mrala je da ide na transplataciju.

- Lekovi su mi pogoršavali stanje, pa sam prestala da ih uzimam i prešla na homeopatske medikamente. Retko kad sam u životu tako pogrešila. Nisam znala da će nekontrolisana hipertenzija toliko pogoršati moje stanje sa bubrezima, da ću ih praktično ubiti. Bila sam žrtva sopstvenog poricanja bolesti, nisam htela da prihvatim realnost da sam bolesna, što me je skupo koštalo - napisala je ona.

Samo u poslednjih 10 godina ona je imala težak moždani udar, kancer creva i zahtevnu operaciju transplatacije bubrega. Patila je i od posttraumatskog stresa koji joj se javio nakon fizičkog i psihičkog maltretiranja koje je doživela u svom prvom braku. Kako kažu lekari, to je bila zdravstvena katastrofa koja ju je verovatno koštala života.

Ključni simptomi 

Oboljenja bubrega mogu biti brojna, ali uglavnom pokazuju slične simptome. Ovo su neki od prvih koji zahtevaju hitno lečanje:

  • gubitak težine i slabljenje apetita
  • otečeni zglobovi, ruke i stopala (kao rezultat nakupljanja tečnosti)
  • isprekidan dah 
  • umor
  • krv u mokraći (može biti znak i urinarne infekcije)
  • pojačana potreba za mokrenjem (naročito noću)
  • teškoće sa spavanjem (insomnija)
  • svrab kože 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)