Zanimljivosti

NOSILA JE KRATKE SUKNJE, ALI JE BILA UŽASNUTA SVOJIM NOGAMA: Tina Tarner iskreno je otkrila zašto se oblačila provokativno, a ovo su stajlinzi kojima je UŠLA U ISTORIJU! (FOTO/VIDEO)

"Ja sam poslednja osoba na svetu sa kojom treba da pričate na temu zgodnih nogu, čitavog života sam se na njima osećala kao nespretni poni", svojevremeno je rekla legenda rokenrola.

25.05.2023 16:01

NOSILA JE KRATKE SUKNJE, ALI JE BILA UŽASNUTA SVOJIM NOGAMA: Tina Tarner iskreno je otkrila zašto se oblačila provokativno, a ovo su stajlinzi kojima je UŠLA U ISTORIJU! (FOTO/VIDEO)
Tanjug/AP

Muzički svet je ostao bez legendarne Tine Tarner koja je umrla u 83. godini. Tina je rođena 26. novembra 1939. godine. Preminula je u sredu, 24. maja 2023. u svom domu u Švajcarskoj, čija je državljanka od 2013. Poslednjih godina borila se sa teškom bolešću. Pored problema sa hipertenzijom, stradali su joj i bubrezi, a ubrzo joj je dijagnostikovan i rak creva. Transplatacija bubrega spasla joj je život na jedno vreme, a u njenoj knjizi "Moja ljubavna priča" je otkrila da joj je "životni poklon", odnosno bubreg, donirao suprug Ervin Beh

- To nije bila moja ideja života, ali toksini u mom organizmu su počeli da me pobeđuju. Nisam mogla da jedem, preživljavala sam, ali nisam živela. Počela sam da razmišljam o smrti. Prihvatila sam da su moji bubrezi u tako lošem stanju. Nisam se plašila umiranja, ali bilo je pitanje kada ću umreti - glasi samo jedan deo iz njene knjige.

U njoj je do detalja opisala i moždani udar, koji je doživela 2013. i zbog kog je jedno vreme bila prikovana za krevet. Taman kad se malo oporavila i ponovo stala na noge, 2016. joj je dijagnostikovan rak creva

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Pored brilijantnog doprinosa rokenrolu, ova diva je takođe imala veliki uticaj na modu, koji se ne može zanemariti. Tarnerova je tako proslavila mini suknje i kratke haljinice, istakavši noge u prvi plan. Nije za osporavanje i činjenica da je podjednako dobre noge imala i na početku i na samom kraju karijere. Mnoge dame su upravo zbog nje preuzele takav trend oblačenja.

Tarnerova će ostati upamćena i po energičnim i nimalo lakim plesnim pokretima, a njene haljine, rese i šljokice na nastupima su jednostavno zaslepljivale publiku. Podsećamo da u to vreme nije bilo uznapredovane animacije glasa preko mikrofona, već je pevač morao sasvim sam da izvede ceo nastup i da animira brojnu publiku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

- Ja sam poslednja osoba na svetu sa kojom bi trebalo da pričate na temu zgodnih nogu. Kada sam odrastala uvek sam mislila da su mi noge predugačke i premršave. Osećala sam se kao nespretni poni, pa nisam želela da ih pokazujem. Kada sam nosila kratke suknje na sceni, to je bilo iz praktičnog razloga. Naime, one su mi davale slobodu kretanja, a ja stvarno volim da se krećem, a da me ništa ne sputava - napisla je diva u svojoj knjizi "To je moj život".

Srećna Republika donosi nam neke od najboljih kostima koje je Tina ikada ponela na sceni.

Izvođenje u emisiji "The Pearl Bailey Show" 1971.

Nastup u Londonu 1973.

U emisji sa Šer i Kejt Smit 1975.

Kostim iz 1977.

U odelu 1977.

London 1979.

Dodela Gremi nagrada 1985.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ramtinroohipour

Sa Bijonse na dodeli Gremi nagrada 2008. godine.

Najbolji stajlinzi na nastupima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)