Zanimljivosti

"GOTOVO JE, ZAISTA OSEĆAM DA JE GOTOVO": Legendarna Tina Tarner predosetila kraj! (FOTO)

Muzička zvezda preminula je u 83. godini, a sada je jasno koliko je šoubzinis mašinerija loše uticala na njeno zdravlje.

25.05.2023 19:30

"GOTOVO JE, ZAISTA OSEĆAM DA JE GOTOVO": Legendarna Tina Tarner predosetila kraj! (FOTO)
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Vest da je preminula pevačica Tina Tarner (83) obišla je svet u sredu uveče. Mnogi nisu ni znali da se godinama borila sa teškom bolešću koja joj je uništila organizam. Pored problema sa hipertenzijom, stradali su joj i bubrezi, a ubrzo joj je dijagnostikovan i rak creva. Sa svim tim borila se tiho, a mnogi bi rekli i previše jer nije tražila pomoć na vreme.

Tanjug/AP

Tina Tarner preminula je u 83. godini

Muzika Tine Tarner osvojila je svet, a njena energija koju je nesebično davala obožavaocima na svakom nastupu ostaće zauvek upamćena. Međutim, Tina se umorila. Šoubiznis mašinerija u kojoj je decenijama bila ostavila je traga na legendarnoj pevačici. 

Oni koji su imali sreće da prisustvuju njenoj oproštajnoj turneji pred penzionisanje, govorili su da će zauvek pamtiti svaki sekund koji su proveli na njenom nastupu. Dok su fanovi bili željni još nastupa ove muzičke zvezde, ona je želela da se sve što pre završi. Tako se i povukla s muzičke scene 2007. nakon poslednje turneje.

@___s_a_m_a_n_t_h_a____ Tina Turner "The Best" 2009 Live Performance GelreDome Arnhem Netherlands The official live video for Tina Turner "The Best". Taken from Tina Turner's live concert at the GelreDome in Arnhem, Netherlands on March 21, 2009, where she also performed other hits Such as "What's Love Got To Do" With "Its Proud Mary" and "River Deeps Mountain High". Died today on 24 2023 R.I.P. #TinaTurner #TheBest #2009 #iconic #RIP #live #Performance #Concert #TinaTurnerTheBest #GelreDome #Arnhem #Netherlands #music #musicvideo #musik #videos #officialvideo #officialmusicvideo #musikvideo #musiks #musics #videomusik #officialvideomusik #video #officialvideomusiks #videomusiks #musikvideos #officialvideos #officialmusicvideos #musicvideos #pride #foryou #like #likes #foryoupage #jaime #abonnement #follow #suivre #follows #abonnements ♬ son original - Samantha M.

- Ušla sam u taj avion. Duboko sam udaһnula i rekla: "Gotovo je." Zaista sam se osećala kao da je gotovo. I drago mi je da je gotovo. I otišla sam kući - otkrila je Tina u jednom intervjuu 2019. godine, kada je bukvalno predosetila da je došlo vreme da se oprosti sa dotadašnjim životom. 

Kada su je pitali kako će njeni fanovi bez njenih nastupa, kratko je prokomentarisala da uvek mogu da gledaju video zapise jer je "ona završila sa tim".

Čini se kao da je još tada osetila da je davala previše sebe tokom višedecenijske karijere. Šest godina kasnije usledili su veliki zdravstveni problemi koji su se samo nizali jedan za drugim.  Prvo je doživela moždani udar 2013, zbog kog je jedno vreme bila prikovana za krevet. Taman kad se malo oporavila i ponovo stala na noge 2016. joj je dijagnostikovan rak creva. Patila je i od posttraumatskog stresa koji joj se javio nakon fizičkog i psihičkog maltretiranja koje je doživela u svom prvom braku. Kako kažu lekari, to je bila zdravstvena katastrofa koja ju je verovatno koštala života, piše britanski Dejli mejl.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)