Zanimljivosti

LEGENDARNI GLUMAC U TEŠKOM STANJU: 8 godina krio da ima rak, sumnja da je bolest izazvala samo jedna stvar, a ovo je bio PRVI SIMPTOM! (FOTO)

Dolf Lundgren, poznat po mnogobrojnim ulogama u akcionim filmovima, operisao je tumor na bubregu 2015, ali se pet godina kasnije suočio sa novom teškom dijagnozom i metastazama svuda po organizmu.

12.05.2023 10:36

LEGENDARNI GLUMAC U TEŠKOM STANJU: 8 godina krio da ima rak, sumnja da je bolest izazvala samo jedna stvar, a ovo je bio PRVI SIMPTOM! (FOTO)
Tanjug/AP

Čuveni holivudski glumac švedskog porekla, Dolf Lundgren (65), punih osam godina krio je da se bori protiv kancera. Nakon što je u jednom podkastu progovorio o bolesti Lundgren je u sredu popodne viđen u Los Anđelesu sa 39 godina mlađom verenicom Emom Krokdal. 

Kako pišu britanski mediji, glumac je izgledao raspoloženo dok je sa Emom koračao ulicom u pravcu restorana.

Sa verenicom na ručku

Bio je obučen u plavu majicu, beli blejzer i crne farmerke i patike. Uvek vitak i mišićav akcioni heroj nije izgledao bolesno i izmučeno.

Kako je ispričao u podkastu, 2015. godine doktor mu je dijagnostikovao tumor bubrega koji je uspešno odstranjen. Međutim, iako je ušao u reemisiju posle pet godina je osetio kako mu se vraća želudačna kiselina.

Posle detaljnih analiza utvrđeno je da mu se tumor vratio i da ima metastaze.     

- Kad sam se vratio u Švedsku 2020. imao sam neku vrstu gorušice i vraćanja želudačne kiseline. Posle urađene magnetne rezonanace primetili su još tumora u mom delu. Najgori je bio onaj na jetri veličine limuna. Pitao sam doktora koliko mi je još ostalo, a on je pogledao u pod i promrljao: "dve, do tri godine" - ispričao je glumac.

Kako je priznao, bio je u šoku, ali je shvatio da nema za čim da žali.

- Imao sam sjajan život, živeo sam pet života u jednom. Nisam imao za čim da žalim. A onda sam otišao kod drugog onkologa koji je želeo da započne sa drugačijim tretmanima. Ispostavilo se da moj kancer na jetri ima slične osobine kao i tumor pluća, pa je započeo tretman koji je doveo do njegovog smanjenja za 90 odsto - rekao je on.

Opasni steroidi

Usledilo je još operacija gde su mu izvadili jedan veći, dva srednje veličine i tri manja tumora.

- Promenila mi se perspektiva na život. Postajete zahvalni na svakom danu koji možete da provedete sa ljudima koje volite. Cenite što ste imali dovoljno sreće da ostanete živi i uživate u svakom trenutku - rekao je Lundgren.

On veruje da je tumore dobio zbog steroida koje koristio punih deset godina dok je bio mlad.

- Ne znam da li steroidi imaju nekakve veze sa mojim stanjem, ali znam da oni generalno nisu dobri za zdravlje, a ja sam ih pio punih 10 godina. Količina koju sam uzimao zavisila je od uloge za koju sam se u tom trenuku pripremao - iskren je bio legendarni akcioni heroj.

Lekari upozoravaju da upotreba steroida može imati vrlo neželjene efekte kao što su:

  • umanjenje broja spermatozoida
  • neplodnost
  • skupljanje testisa
  • erektilna disfunkcija
  • gubitak kose
  • razvoj grudi kod muškaraca
  • bolovi u stomaku

Podsetimo, Dolf Lundgren se proslavio ulogom Ivana Draga, sovjetskog boksera u filmu "Roki". Usledile su brojne role akcionih junaka, a poslednjih godina igrao je u franšizi "Plaćenici" i "Akvamen". 

Lundgren iza sebe ima dva braka. Prvi sa Peri Mom, koji je trajao jedva godinu dana. Drugi put se oženio Aner Kviberg sa kojom ima dve ćerke, Gretu i Idu. Ida je vršnjakinja njegove sadašnje verenice Eme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)