Zanimljivosti

NAJISKRENIJA ISPOVEST VESNE DEDIĆ: Voditeljka progovorila o temi na koju nijedna žena nije ostala imuna (VIDEO)

Autorka emisije "Balkanskom ulicom" objašnjava za Srećnu Republiku šta su za nju prave vrednosti i šta jednu ženu čini lepom.

06.04.2023 15:01

NAJISKRENIJA ISPOVEST VESNE DEDIĆ: Voditeljka progovorila o temi na koju nijedna žena nije ostala imuna (VIDEO)
ana đelić

Novinarka, spisateljica i voditeljka kultne emisije "Balkanskom ulicom", Vesna Dedić (55), važi za damu od stila a upravo gde god se ona pojavi svi objektivi fotoreportera se usmere u njenom pravcu što je i sada bio slučaj. Vesna je kročila u prostorije Belog dvora, gde je upriličen humanitarni koncert, a svi su primetili njenu lepršavu, mladalačku energiju.

Dedićeva navodi da nema nikakvu tajnu zbog koje u ovim godinama izgleda odlično, ali joj imponuje što mnogi smatraju da svakim danom izgleda sve mađe i mlađe. Ona se nasmejala na tu konstataciju, ali navodi da smatra i da žena nije u nekim "problematičnim" godinama ukoliko ima recimo 55 i da je ona viđala dame od 65 koje izgledaju zaista odlično.

Voditeljka se pojavila u jednodelnom crnom somotskom kombinezonu koji se sastojao iz zvonastih pantalona, kaiša koji je imao kopču sa cirkonima, dok je u gornjem delu dominirao top sa karnerima koji je bio samo na jedno rame. Dedićeva je pustila dugu kosu boje pričvrstivši je samo šnalom pozadi, dok je od šminke dominirao crveni karmin. Novinarka je celokupan stajling zaokružila dugim minđušama i salonkama koje su imale mašnu na sebi.

 

- Ko je vama rekao da je žena od 55 godina "stara"? Prema novim istraživanjima 55 godina je zrelo doba. Sada dolazim sa snimanja, mnogo radim, ali mislim da u Srbiji ima mnogo žena i sa 55 i sa 65 godina koje izgledaju milon puta bolje od mene. One se više i neguju, u boljoj su formi i mnogo su lepše, ali smatram da se ne piše dovoljno u novinama o tim ženama, budući da se one preterano ne eksponiraju. Predrasude su da žene već od neke 37. godine ne izgledaju lepo. Sada, ja za samu sebe i ne mogu da kažem izgledam lepo - objasnila je ona samo za Srećnu Republiku.

 

Na pitanje zbog čega na sebe nije gledala kaona lepu ženu i zašto smatra da ima toliko lepši, Vesna govori da fizički izgled nije bio toliko na ceni u doba kada je ona sazrevala.

- Kao mlada nikada nisam razmišljala o koliko sam lepa. Kod nas je stvarno bilo važno koliko si pametna, školovana, šarmantna, koliko si pristojna. Niko iz moje generacije nije razmišljao o lepoti. Danas ono što se plasira u medijima je samo jedna slika koja trenutno u Srbiji postoji i zaista nemam ništa protiv nje. Međutim, ja sam žena iz nekog prošlog vremena gde se nikada nije pričalo, recimo: "Vidiš, ona je lepa". To nije nikada išlo tako, uvek bi glasilo: "Lepa i svira klavir, lepa i govori tri jezika, lepa i bavi se tim i tim sportom", lepota kao lepota bez ostalih karakteristika duha tada zaista nije imala neku vrednost - objasnila je Dedićeva.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)