Zanimljivosti

KAMILA, ŠTA SI TO OBUKLA? Tokom prve zvanične posete kralja Čarlsa i njegove supruge sve oči su bile uprte u nju (VIDEO)

Ona je za bal u nemačkoj predsedničkopj rezidenciji odabrala crnu balsku haljinu koja je na njoj izgledala kao šatorko krilo.

30.03.2023 13:08

KAMILA, ŠTA SI TO OBUKLA? Tokom prve zvanične posete kralja Čarlsa i njegove supruge sve oči su bile uprte u nju (VIDEO)
Tanjug/AP

Britanski kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila borave u Berlinu u prvoj zvaničnoj poseti nekoj zemlji nakon njegovog preuzimanja prestola posle smrti Elizabete II.

U čast britanskog kralja priređen je bal u bivšoj nemačkoj kraljevskoj rezidenciji iz 18. veka koja sad služi kao predsednički dom. Sve oči bile su uprte u Kamilu koja je izgledala nezgrapno u crnoj večernjoj haljini Brusa Oldfilda.

Dijamanti i tijara

Kako su tiho šaputale pažljivo odabrane zvanice za ovaj bal, britanska kraljica supruga želela je da zablista ali joj to, sudeći po komentarima, nije pošlo za rukom. Jedino što je blistalo bila je tijara koju je imala na glavi ukrašena dragim kamenjem koju je često nosila i pokojna kraljica Elizabeta.

Oko vrata Kamila je nosila još jedan skupocen komad porodičnog nakita - dijamantsku ogrlicu na rese koja je sijala oko njenog vrata.

Međutim, crna balska haljina sa srebrnim vezom nikako nije išla uz njenu figuru pa je izgledala kao da je obukla šatorsko krilo, pišu mediji. Na haljini je nosila Veliki krst saveznog ordena za zasluge koji joj je juče dodelio nemački predsednik, zvezdu koja je porodični orden kraljice Viktorije.

Čarls je bio obučen u svečano odelo, a u čast domaćina nosio je orden za zasluge koji mu je uručio nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer. Na balu su bili mnogi nemački i britanski ministri i zvaničnici ali i bivša premijerka Angela Merkel koja se odlično poznaje sa britanskim kraljevskim parom

Raskošana jela za večeru

Večera u čast britanskog suverena bila je raskošna i na meniju se našao marinirani šaran, piletina i pečurke sa prelivom od kupinama, kao i desert od suvih šljiva i crni čaj. Služene su tri vrste vina i bezalkoholni kokteli, pišu britanski mediji.

Kralj Čarls III je održao zdravicu u kojoj se podsetio ranijih dolazaka u Nemačku kad su on i Kamila jeli kobasice i pili pivo u Minhenu, ali i naglasio koliko su prijateljske veze između dve države bile važne za njegovu majku i da on ima nameru da nastavi u istom pravcu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)