Zanimljivosti

SKANDAL NA DVORU, KAMILA PREKRŠILA PROTOKOL O KOM SE BRUJI! Ostrvski mediji besni: Princeza Dajana to nikada ne bi uradila!

Ona je oduvek bila drugačija, ali i najvažnija žena u kraljevom životu, prenosi britanski Dejli Ekspres pozivajući se na svedočenja najbliskijih ljudi kraljevskom paru.

24.03.2023 12:01

SKANDAL NA DVORU, KAMILA PREKRŠILA PROTOKOL O KOM SE BRUJI! Ostrvski mediji besni: Princeza Dajana to nikada ne bi uradila!
Tanjug/AP

Nakon memoara princa Harija "Spare" (Rezervni) u kojima su otkrivene brojne tajne kraljevske porodice, u javnosti su se pojavili novi detalji vezani za kraljicu suprugu Kamilu i njen odnos sa Čarlsom.

Naime, kraljevski fotograf Artur Edvars, koji je decenijama bio svedok svega što se dešavalo na britanskom dvoru, nedavno je objavio knjigu "Iza krune" u kojoj je izneo pikantne detalje o Kamili i o njenom odnosu sa Čarlsom.

Tanjug/AP

Kamila je donela novu energiju u kraljevsku porodicu

Krši protokol

Prema Edvarsovim rečima, Kamila bez pardona krši kraljevski protokol i radi stvari koje Dajana nikad ne bi. Zato je britanski Dejli Ekspres i preneo tu vest s naslovom: "Ovo pokojna Ledi Di nikada ne bi uradila", sa dozom kritike, ali i sete. 

- Kamila je donela potpuno novu energiju u kraljevsku porodicu. Već prilikom prve zvanične posete SAD sa Čarlsom ona je bez pardona prekršila kraljevski protokol. Sećam se da smo obilazili jednu pijacu u Los Anđelesu kad je neko od prodavaca dodao Kamili breskvu. Ona se zahvalila i počela da je jede voće što nijedan član kraljevske porodice bukvalno nikad nije uradio. Obezbeđenje je bilo u šoku, ali ona nije davala ni pet para na to već je sa uživanjem jela breskvu - opisao je Edvards. 

Kako je objasnio, Kamila je oduvek bila drugačija i najvažnija žena u Čarlsovom život. 

- Nakon venčanja s njom on je postao srećnija i zadovoljnija osoba. Uvek je zove "moja draga žena", što jasno govori o dubini njegovih emocija. Uprkos brojnim obavezama ona nikad nije zapostavila Čarlsa i njegova je najveća podrška, ali i kritičar. Ona će bez pardona da ga kritikuje, čak i sad kad je kralj Ujedinjenog kraljevstva. Ona ga zasmejava i uvek je tu da ga podrži na njen način - otkrio je on.

Podsetimo, Čarls i Kamila uskoro obeležavaju 18 godina braka. Venčali su se 9. aprila 2004. kad su sklopili građanski brak, dok su u kapeli dvorca Vindzor dobili samo blagoslov što je bilo prvi put u istoriji da se član kraljevske porodice ne venča u crkvi.  

Tanjug/AP

Kralj Čarls i Kamila uskoro obeležavaju 18 godina braka

Ume da ga umiri

Kamila toliko dobro poznaje Čarlsa da je u stanju suptilno da ga smiri za sekund, o čemu svedoče bliski prijatelji para.

- Kad Čarls postane nervozan jer nešto ne ide onako kako on želi, ona ume da ga umiri. Najčešće mu nežno i diskretno, da to drugi ne vide, izmasira donji deo leđa. Kad Čarls previše priča Kamila ga diskretno, ali jako, povuče za donji deo sakoa i tako mu stavi do znanja da je vreme da zaćuti. Njih dvoje se toliko dobro poznaju i toliko su bliski da mi se ponekad čini da je dovoljno da se pogladaju i da znaju šta ono drugo misli - ispričao je njihov blizak prijatelj i kraljevski biograf Gil Brandret.

Prema njegovim rečima, Kamila je od suštinskog značaja za Čarlsov život, što mnogi često ne razumeju, čak ni njegovi sinovi.

- Ona je njegov životni saputnik i najbolji prijatelj, njegov oslonac, posebno sad kad su Vilijam i Hari napustili dom i imaju svoje porodice. Kamila je jedina osoba na celom svetu s kojom Čarls može da bude potpuno slobodan i otvoren. Ona je njegova snaga, saveznik i poznaje ga bolje nego iko i jedina je osoba koju kralj tretira kao sebi ravnog - dodao je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)