Zanimljivosti

KUVA SE U VELIKOJ BRITANIJI! Kralj Čarls spreman da progovori!

Britanski kralj daće veliki intervju za BBC povodom krunisanja i veruje se da će tom prilikom izneti svoj stav povodom knjige njegovom mlađeg sina u kojoj su iznete mnoge optužbe na račun porodice.

01.02.2023 12:30

KUVA SE U VELIKOJ BRITANIJI! Kralj Čarls spreman da progovori!
Tanjug/AP

Prošlo je dvadesetak dana od objavljivanja memoara princa Harija, "Spare" (Rezervni), a svet ne prestaje da bruji o pikanterijama koje je obelodanio odbegli kraljević. Uprkos žestokim napadima na kraljevsku porodicu, Bakingemska palata i dalje odbija da komentariše bilo šta vezano za vojvodu od Saseksa. 

Ali, izgleda da je tome došao kraj, a odgovor na Harijeve optužbe iznete u memoarima daće niko drugi do njegov otac kralj Čarls III.

Tanjug/AP

Kralj Čarls želi da svet čuje i njegovu stranu priče nakon memoara njegovom mlađeg sina princa Harija

Delikatna situacija 

Kako pišu američki mediji pozivajući se na izvore bliske kraljevskoj porodici, Čarls želi da svet čuje i njegovu stranu priče oko događaja koje je princ Hari opisao u svojim memoarima. Britanski vladar iskoristiće priliku da na tu temu progovori u velikom intervju koji će uraditi i objaviti BBC povodom njegovog krunisanja, zakazanog za 6. maj.

- Intervju se uveliko priprema. U Bakingemskoj palati su svesni da bi i najmanji komentar kraljevske porodice o Hariju i njegovim memoarima bio vest dana u svim svetskim medijima. Zamislite tek koliko će svet uzdrmati kraljev intervju. Situacija je delikatna i veruje se da ukoliko Čarls ili bilo ko iz kraljevske porodice javno iznese svoje mišljenje o Harijevim memoarima, sigurno bi usledio odgovor vojvode od Saseksa. Onda ulazite u začarani krug, a to u kraljevskoj porodici žele da izbegnu po svaku cenu - rekli su izvori bliski Palati, a piše Njujork post.

Kako se navodi, postoje dva scenarija za intervju s kraljem Čarlsom III. Jedna je da razgovor s njim vodi čuveni novinar BBC, Džonatan Dimblbi, koji je inače blizak prijatelj britanskog suverena, ili da se obraćanje kralja snimi u Bakingemskoj palati, pa da se snimak jednostavno dostavi BBC na emitovanje.

- Zasad su obe opcije u igri, a sam kralj Čarls će odabrati koja mu najviše odgovara - dodaje izvor iz palate. 

Profimedia, Tanjug/AP

Samo u SAD i Velikoj Britaniji prodato je 1,4 miliona primeraka Harijevih memoara

Milionska prodaja memoara

Dok se Čarls ne oglasi princ Hari nastavlja da puni stranice svetske štampe svojim memoarima. Za samo 20 dana od pojavljivanja, njegova knjiga "Spare" je prodata u više od 1,4 miliona primeraka samo u SAD i Britaniji. 

Podsetimo, pre objavljivanja memoara odbeglog kraljevića svet je protresao Netfliksov dokumentarac u kom su Hari i njegova supruga Megan Markl izneli brojne optužbe na račun kraljevske porodice. Ni tada se niko iz Bakingemske palate nije zvanično oglasio.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)