Zanimljivosti

ISPLIVALO KAKO KEJT I VILIJAM KAŽNJAVAJU DECU: Jedna stvar je strogo zabranjena u porodici, a ukoliko se ipak dogodi sledi metoda "sofa za ćaskanje"!

Princ i princeza od Velsa imaju poseban pristup kada je u pitanju vaspitanje njihove troje dece, kojima su izuzetno posvećeni iako imaju pregršt obaveza.

16.02.2023 10:01

ISPLIVALO KAKO KEJT I VILIJAM KAŽNJAVAJU DECU: Jedna stvar je strogo zabranjena u porodici, a ukoliko se ipak dogodi sledi metoda "sofa za ćaskanje"!
Foto: Tanjug/AP

Kejt Midlton i princ Vilijam često su okupirani kraljevskim dužnostima, koje uključuju i brojna putovanja i prisustvo na javnim dešavanjima, pa se javnosti može činiti da im je roditeljstvo u drugom planu i da se zapravo na ključne stvari, kada je u pitanju odgajanje njihove dece, oslanjaju na dadilje. Međutim, kako prenose britanski mediji, oni su i te kako uigran tim kada je njihovo troje dece u pitanju i veoma su posvećeni roditelji.

Gledajući ih na mnogim fotografijama i snimcima sa događaja na kojima su bili s decom, javnost je došla do zaključka da vojvoda i vojvotkinja od Velsa dosta rade sa svojom decom, dajući prednost otvorenoj komunikaciji i pored strogih pravila i protokola koja za njih važe kao i za ostale članove porodice. Njihova sinhronizovanost u mnogim situcijama nije prošla nezapaženo, kao ni odmereni potezi male Šarlot i starijeg Luisa, što je mnoge dovelo do zaključka da poznati par posvećeno radi na njihovom vaspitanju.

Profimedia

Iako su okupirani svakodnevnim kraljevskim dužnostima Vilijam i Kejt su posvećeni roditelji

Jedno od veoma važnih strogih kućnih pravila kojeg se pridržavaju, nevezano za to da li su na nekom javnom događaju ili vreme provode u Vindzoru, u njihovoj porodici mora da postoji konrola jačine glasa. Neimenovani izvor je za britanski San rekao da iako se Kejt i Vilijam trude da deci dopuštaju otvoreno izražavanje emocija, komunikacija se prekida kada se podigne glas, odnosno kada dođe do vike. 

- U kraljevskoj porodici je zabranjeno vikanje i to se odmah sankcioniše završetkom komunikacije - naveo je izvor. 

Kao alternativu takvim metodama Kejt i Vilijam pribegavaju metodi "sofa za ćaskanje" kako bi razgovrali sa decom o njihovim osećanjima. Da ih ne bi ostavljali same sa svojim emocijma, oni im pomažu da shvate šta se dogodilo.

Foto: Tanjug/AP

Kejt i Vilijam imaju otvorenu komunikaciju sa svojim naslednicima

To pravilo važi i za roditelje, posebno kada su besni ili nervozni.

- Kejt i Vilijam ih odvode sa mesta svađe ili nereda i sa njima mirno razgovaraju. Objašnjene su stvari, ukazano je na posledice i oni nikada na njih ne viču - rekao je insajder za San.

Drugi izvor je rekao da su roditelji dosledni u njihovom odnosu pema deci i da slede ravnopravnost u komunikaciji sa decom i u vaspitanju. To podrazumeva da su jednoglasni u odlukama i da nema mimoilaženja mišljenja. Kada jedan roditelj kaže "ne" i drugi će reći isto.

- Kejt i Vilijam žele da svojoj deci predstave jedinstven roditeljski pristup - dodao je izvor.

Ove metode imaju za cilj da stvore razumevanje između roditelja i dece. Deca su preopterećena nekim brigama poput onih koje se tiču školskih predmeta, odlaska na časove plivanja ili baleta, te nekih propuštenih aktivnosti koja su za njih važna. Međutim, izvor navodi da princeza i princ od Velsa to jednostavno i brzo reše razgovorom sa svojom decom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)