Zanimljivosti

KORTNI KARDAŠIJAN PRODAJE BOMBONE KOJE DAJU VAGINI "DIVAN MIRIS": Stručnjaci upozorili sve na ovaj proizvod! (FOTO/VIDEO)

"Svako ko tvrdi da vaša vagina nije sveža ili da joj je potreban bolji ukus je mizogina i grozna osoba! - poručili ginekolozi nakon ovog izuma rijaliti zvezde.

11.02.2023 18:10

KORTNI KARDAŠIJAN PRODAJE BOMBONE KOJE DAJU VAGINI "DIVAN MIRIS": Stručnjaci upozorili sve na ovaj proizvod! (FOTO/VIDEO)
YouTube/Printscreen

Sestre Kardašijan pokušavaju da skrenu na sebe medijsku pažnju u svakom mogućem trenutku, a sada je u fokusu Kortni Kardašijan (43). Izgleda da joj je pomalo dosadno u braku sa Travisom Barkerom, pa je u dokolici smislila i genijalno rešenje za osvežavanje mirisa vagine i to navodno putem gumenih bombona koje se žvaću. Ona je tako prošle godine lansirala liniju suplemenata pod nazivom Lemi. Ovog puta Kortni je na Instagramu u cilju promocije proizvoda nazvanog Lemi Pur objavila snimak na kome je okružene mačkama, dok jede jednu gumenu bombonu.

- Zdravlje vagine je tako važan deo opšteg blagostanja žene i zato smo toliko uzbuđeni što ćemo ovo pokrenuti. Dajte vašoj vagini poslasticu koju zaslužuje (i pretvorite je u slatku poslasticu) - stoji u opisu objave.

Rijaliti zvezda tvrdi da proizvod koji je na bazi ananasa, vitamina C i probiotika poboljšava zdravlje vagine i reguliše ph nivo zbog čega vagina navodno postaje "sveža i ukusna", a upravo ova objava izazvla je reagovanje mnogih svetskih ginekologa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

 

Doktorka Džen Ganter, koja je ginekolog i autorka bestselera "Vaginina Biblija" obratila se Kortni na Instagramu.

- Svako ko tvrdi da vaša vagina nije sveža ili da joj je potreban bolji ukus je mizogina i grozna osoba - napisala je ona.

Džen takođe osporava verovanje da ananas može uticati na ukus vaših telesnih tečnosti. Specijalista za akušerstvo i ginekologiju, dr Bruk Vandermolen, rekla je za Dejli mejl da Kardašijankina tvrdnja da njene gumene žvake deluju na zdravlje vagine nema nikakvog smisla i osporila tvrdnju da one mogu da pomognu sa vaginalnom "svežinom, mirisom i ukusom".

- Sve vagine imaju individualan miris i ukus koji će varirati u zavisnosti od vašeg menstrualnog ciklusa, obrasca vežbanja i ishrane. Miris sekreta je važan za funkciju vagine jer znači da je zdrava ravnoteža bakterija prisutna u vaginalnoj mikroflori. Čisto je mizoginistički i antifeministički sugerisati da su vagine nekako nečiste ili nehigijenske, jer se njihov prirodni miris ne uklapa u "ideal" koji se pojavljuje u medijima i pornografiji - rekla je dr Vandermolen, a preneo Foks njuz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

 

Ova doktorka nije ostala usmaljena u svojoj tvrdnji da bi bi svakako trebalo oko izbora vaginaleta da se posavetujete sa svojim ginekologom, a ne da slepo slušate savete rijaliti zvezda.

- To doprinosi objektivizaciji žena, svodeći ih čisto na seksualne objekte. Termini „probiotik“ i „mikrobiom“ često se koriste kao marketinške reči da bi proizvod izgledao verodostojno, ali probiotici nisu "lekovi za zdravlje“ i ne postoje naučni dokazi da su svima potrebni probiotici. Ukoliko osetite pojačan miris vaginalnog sekreta, svrab, iritaciju ili krvarenje odmah bi trebalo da odete do svog ginekologa, a ne da otrčite da kupujete preparate koje starlete reklamiraju. Ne bi trebalo da slušate sve one koji vam kažu da morate da promenite ukus ili miris svoje vagine - odgovorila je dr Anita Mitra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

BONUS VIDEO:

Komentari (0)